Ελλάδα

Απόψε οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων – Τα κυριότερα σενάρια

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν ξανά. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε τηλεδιάσκεψη της Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Αντίστροφα φαίνεται πως μετράει ο χρόνος για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Οι ανακοινώσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, θα γίνουν μέσα στην ημέρα, πιθανότατα το απόγευμα. 

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με την Επιτροπή των ειδικών. Εκεί θα εξεταστούν τα δεδομένα και αποφασιστεί τι θα γίνει μετά τις γιορτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ’ όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Η κυβέρνηση θέλει να σχολεία να ανοίξουν και να γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία στις 8 Ιανουαρίου, ύστερα από σχεδόν δυο μήνες. Εκείνο που “παίζει” είναι (αν τελικά αποφασιστεί να ανοίξουν τα σχολεία) αν θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί ή αν θα ανοίξουν πρώτα δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου και στις 15 του μήνα γυμνάσια και λύκεια. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ειρήνη Μουρτζούκου έστειλε εξώδικο στη μητέρα του Παναγιωτάκη – Την καλεί να σταματήσει το «κρυφτούλι» με την αλήθεια
Στο εξώδικο ισχυρίζεται ότι η Πόπη διατηρεί πρόσβαση στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media και καταγγέλλει πως σβήνει μηνύματα, συνομιλίες και στοιχεία, επιχειρώντας να διαγράψει κάθε ίχνος
Η Ειρήνη Μουρτζούκου
8