Ελλάδα

Κεραμέως στο Live News: Καμία εισήγηση από τους ειδικούς για κλείσιμο των σχολείων

«Αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων, παρακολουθούμε βήμα-βήμα τις εξελίξεις, είμαστε σε τακτικοί επικοινωνία μαζί τους και πορευόμαστε με βάση τις εισηγήσεις».

Με αυτή την φράση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε μιλώντας στο MEGA, και στην εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ότι δεν υπάρχει θέμα προς το παρόν κλεισίματος των σχολείων.

Είπε ακόμα ότι έχει ληφθεί μια απόφαση στην κυβέρνηση στη βάση των εισηγήσεων των ειδικών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν όλα τα σχολεία στη χώρα με εξαίρεση τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές.

Η ίδια απεύθυνε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο edu.testing.gov.gr προκειμένου να εξεταστούν δωρεάν για covid.

Σχετικά για το νομοσχέδιο και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται, απάντησε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής, το οποίο έρχεται να διορθώσει παθογένειες δεκαετιών.

«Θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο Πανεπιστήμιο με βαθμό 0,6;», διερωτήθηκε η υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Επιτρέποντας το τον παραπλανούμε. Άρα λοιπόν το νομοσχέδιο θεσπίζει ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής. Ενισχύει τις ακαδημαϊκές προϋποθέσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια».

«Στόχος είναι να δώσουμε στα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια αυτό που δεν έχουν: το ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους αρμόζει», κατέληξε.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ανιψιός του 68χρονου συναντήθηκε με τον συνεργό λίγες μέρες πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - Νέα βίντεο ντοκουμέντα για το φονικό
Οι αντιφάσεις στις απολογίες των 22χρονων φερόμενων δραστών, η σχέσεις του 68χρονου με τον ανιψιό του που επέζησε του φονικού και τα πιθανά σενάρια για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ
Φοινικούντα
Fake news για τον νέο ΚΟΚ καταγγέλλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – «Δεν απαγορεύεται ο καφές, το νερό και τα χοντρά μπουφάν»
«Καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν επισύρει πρόστιμο, εφόσον δεν παραβιάζονται οι βασικοί κανόνες ασφαλούς οδήγησης» ξεκαθαρίζει το υπουργείο
Έλεγχος από αστυνομικούς της Τροχαίας 18