Ελλάδα

Κορονοϊός: 638 νέα κρούσματα σήμερα 08/02

164.575 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. 5997 νεκροί από την αρχή της πανδημίας. 276 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν 638 νέες μολύνσεις. Ακόμη 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ενώ 276 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σήμερα ανακοινώνουμε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στο Ηράκλειο: 30χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 27χρονη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους
Η γυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη στον δρόμο από περαστικούς οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία - Ο 30χρονος υποστηρίζει ότι άνοιξε μόνη της την πόρτα και έφυγε στο κενό - Τι εξετάζουν οι αρχές
Περιπολικό της Αστυνομίας 8
Διαφορές για ναρκωτικά φαίνεται να οδήγησαν στη δολοφονία του 54χρονου στη Θεσσαλονίκη - «Δεν ξέρουμε γιατί τον σκότωσαν ούτε ποιοι ήταν», λέει ξάδερφος του
Οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν την σορό του στον Λουδία ποταμό, όπου και οι δολοφόνοι του παραδέχτηκαν ότι τον πέταξαν, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες
Το σπίτι του και το θύμα