Ελλάδα

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες – Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο

Οι τρεις επιβάτες του σκάφους σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παραλίγο τραγωδία στα Καμένα Βούρλα το μεσημέρι του Σαββάτου (09/05/2026) όταν ένα βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες, οι οποίοι σώθηκαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου ενημερώθηκε για σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, μέσω καπνογόνου, ερασιτεχνικό σκάφος με πολωνική σημαία στα Καμένα Βούρλα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος με περιπολικό όχημα, καθώς και το ταχύπλοο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ ΙΙΙ» Τ.Σ. 321Β’, το οποίο περισυνέλεξε τους τρεις επιβαίνοντες — έναν Έλληνα και δύο υπηκόους Ρουμανίας — μαζί με δύο ζώα συντροφιάς που επέβαιναν στο σκάφος.

Όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών Καμένων Βούρλων.

Οι επιβαίνοντες διακομίστηκαν προληπτικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, συνοδεία στελεχών του Λιμενικού, και αποχώρησαν αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Το σκάφος, μήκους 4,90 μέτρων, βυθίστηκε περίπου 400 μέτρα από την ακτή, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν έρευνες από ιδιώτη δύτη παρουσία πλωτού του Λιμενικού για τον εντοπισμό του ναυαγίου, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Λιμενική Αρχή έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Καταπολέμησης Ρύπανσης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ανέλκυση του σκάφους αναμένεται να συνεχιστούν από εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Β’ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες απόλυτης καταστροφής από την έκρηξη στην οδό Λυσικράτους στην Πλάκα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους
Το κτίριο όπου σημειώθηκε η έκρηξη έχει διαλυθεί πλήρως ενώ υπάρχουν θραύσματα και συντρίμμια σε μεγάλο κομμάτι του δρόμου - «Σώθηκα από θαύμα» λέει αυτόπτης μάρτυρας
Έκρηξη στην Πλάκα
ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για τη νέα εποχή του νερού
Με το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της, έργα στρατηγικής σημασίας και αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, η ΕΥΔΑΠ επιταχύνει τον μετασχηματισμό των υποδομών και διευρύνει τον ρόλο της στη διαχείριση του υδατικού κύκλου
Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, Πηγή: Αρχείο ΕΥΔΑΠ
Έκρηξη στην Πλάκα: Κατέρρευσε κτίριο στην οδό Λυσικράτους – Απεγκλωβίστηκαν δυο γυναίκες, τραυματίστηκε περαστικός
Σείστηκε η περιοχή από την ισχυρή έκρηξη - Έχουν υποστεί ζημιές 8 αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο κτίριο που κατέρρευσε
Έκρηξη στην Πλάκα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
34