Κόσμος

Κάμαλα Χάρις και Εμανουέλ Μακρόν ενώνουν δυνάμεις κατά της κλιματικής αλλαγής

Στενή συνεργασία για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή συμφώνησαν η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Κάμαλα Χάρις και Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκαν υπέρ της «στενής διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Σε αυτή την πρώτη τους συνομιλία, η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος και ο Γάλλος πρόεδρος αντάλλαξαν τη διαβεβαίωση ότι «συμφωνούν στην ανάγκη στενής διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν η COVID-19 και η κλιματική αλλαγή, και για να υποστηριχθεί η δημοκρατία στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών της κυρίας Χάρις.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να «αναζωογονήσει την ατλαντική συμμαχία», αναφέρει το κείμενο.

Συζητήθηκαν εξάλλου «αρκετές περιφερειακές προκλήσεις, ειδικά στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική» και η «ανάγκη» οι δύο χώρες «να τις αντιμετωπίσουν μαζί», συνεχίζει η ανακοίνωση.

emmanuelmacron

Η Κάμαλα Χάρις «ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μακρόν για τον ηγετικό του ρόλο στο ζήτημα της ισότητας των φύλων και για τη συμβολή της Γαλλίας το 2020 στην αποστολή του Perseverance της NASA στον Άρη».

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε «ικανοποιημένος για αυτή την πρώτη συζήτηση». «Προχωράμε μαζί σε όλες τις προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι: το κλίμα, την ισότητα των φύλων, τις περιφερειακές κρίσεις, και τη συνεργασία μας στο διάστημα που (ελπίζουμε) θα κάνει ένα νέο βήμα την Πέμπτη με την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη», πρόσθεσε.

Έπειτα από επτά μήνες ταξιδιού, το ρόβερ Perseverance της NASA θα αποπειραθεί να προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του Άρη μεθαύριο, κάνοντας έναν εξαιρετικά παράτολμο ελιγμό, για να αρχίσει την έρευνα πολλών ετών για τον πιθανό εντοπισμό ιχνών αρχαίας ζωής στον κόκκινο πλανήτη.

Πριν από μερικές μέρες, η Κάμαλα Χάρις —στην οποία ο νέος πρόεδρος είχε αναγγείλει πως θα αναθέσει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στο πλευρό του, ειδικά στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής— συνομίλησε για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα με ξένο ηγέτη: τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη συνομιλήσει με τους Εμανουέλ Μακρόν και Τζάστιν Τριντό τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 40 νεκροί και 200 τραυματίες από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα - Οι μισοί πέθαναν στην προσπάθειά τους να πάρουν τρόφιμα
Συγγενείς των νεκρών έφθασαν σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ για να θρηνήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Γυναίκες και παιδιά έκλαιγαν δίπλα σε σορούς τυλιγμένες σε λευκά σάβανα
Πενθούσες αντιδρούν κατά τη διάρκεια της κηδείας Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, κοντά σε κέντρο διανομής στη Ράφα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου καλεί τους πολίτες της Τεχεράνης να την εγκαταλείψουν – «Το Ισραήλ ελέγχει τον εναέριο χώρο της»
«Ο στόχος είναι διπλός: Να εξολοθρεύσουμε την πυρηνική απειλή και να εξολοθρεύσουμε την πυραυλική απειλή» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αεροπορική βάση στο Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 34 λεπτά
9
Συνάντηση του Πάπα Λέοντα με τον Αλ Πατσίνο και τον παραγωγό της ταινίας «Maserati: The Brothers» στο Βατικανό
Ο σπουδαίος ηθοποιός βρέθηκε στην Ιταλία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας, της οποίας το καστ αποτελείται επίσης από τους Άντονι Χόπκινς, Άντι Γκαρσία, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Μορόνε και Σαλβατόρε Εσπόζιτο
Αλ Πατσίνο και Πάπας Λέων