Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία Κασόγκι: Απορρίπτει τις κατηγορίες η Σαουδική Αραβία

Δολοφονία Κασόγκι: Απορρίπτει τις κατηγορίες η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία «απορρίπτει κατηγορηματικά» την «αρνητική, αναληθή και απαράδεκτη» εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τη δολοφονία Κασόγκι.

Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, κρίνουν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «ενέκρινε» τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018.

«Η κυβέρνηση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας απορρίπτει πλήρως την (…) εκτίμηση στην έκθεση που αφορά την ηγεσία του βασιλείου και σημειώνει ότι η έκθεση περιείχε ανακριβείς πληροφορίες και συμπεράσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αυτή μεταδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.Το Ριάντ «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί» αυτά τα «ψευδή και επιζήμια συμπεράσματα», υπογραμμίζεται στο κείμενο αυτό.

Κυρώσεις ζητά ο ΟΗΕ κατά του πρίγκηπα διαδόχου

Η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, η οποία διενήργησε μια έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα αυτό.

Η Ανιές Καλαμάρ, σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter, προέτρεψε την Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις απευθείας στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, «στοχοθετώντας τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του αλλά και τις διεθνείς δεσμεύσεις του».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να χορηγήσουν ασυλία στον πρίγκιπα και η Σαουδική Αραβία οφείλει να αποκαλύψει αν τα λείψανα του Κασόγκι καταστράφηκαν μέσα στο προξενείο και πώς έγινε αυτό, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις