Κόσμος

Χτύπησαν ηλικιωμένη στα σκαλιά της εκκλησίας – Ανάστατη η ομογένεια στην Μελβούρνη

Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε μια 78χρονη Ελληνίδα, η Πηνοελόπη Κατσάβος ενώ πήγαινε να ανοίξει την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην South Yarra της Μελβούρνης.

Την ώρα που βρισκόταν στα σκαλοπάτια της εκκλησίας δέχτηκε άγρια επίθεση από έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Ο δράστης την χτύπησε βάναυσα στο πρόσωπο και το σώμα. Η 78χρονη έπεσε αιμόφυρτη και αυτός συνέχισε να την κλωτσά. Της άρπαξαν το καροτσάκι, που μετέφερε τα πράγματα της και το ζευγάρι τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας την γυναίκα τραυματισμένη να αιμορραγεί.

Μισή ώρα αργότερα στα σκαλοπάτια της εκκλησίας, την βρήκε αιμόφυρτη υπάλληλος στην καθαριότητα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, με σπασμένο καρπό, σπασμένη λεκάνη και αιμορραγία σε δύο σημεία του εγκεφάλου.

Το καρότσι με τα πράγματα της βρέθηκε παρατημένο λίγο παρακάτω από το σημείο της επίθεσης, χωρίς οι δράστες να έχουν πάρει κάτι.

Η κα Πηνελόπη Κατσάβος είπε στους αστυνομικούς ότι το ζευγάρι πρέπει να ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Τραγική λεπτομέρεια, η γυναίκα η οποία είναι βαρύτατα τραυματισμένη δεν μπορεί πλέον να φροντίζει, όπως έκανε μέχρι τώρα, τον σύζυγό της Θωμά, που έχει άνοια.

Η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη από τις κάμερες ασφαλείας.

suspect

πηγή: ert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1