Ελλάδα

Μακάβρια πρόβλεψη Τζανάκη: Έως 70 νεκροί την ημέρα και 750 στις ΜΕΘ

Στο τέλος της εβδομάδας περιμένει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας. Δεν απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο οι νεκροί να φτάσουν τους 70 την ημέρα και οι διασωληνωμένοι να ξεπεράσουν τους 750!

Τα μαθηματικά μοντέλα που «τρέχει» ο Νίκος Τζανάκης δείχνουν ότι περίπου στις 25 και 26 Μαρτίου θα έχουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός, τόνισε ο καθηγητής μιλώντας το πρωί της Τρίτης (23.03.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Κατά τον καθηγητή, η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown και τα περιστατικά θα φτάσουν μετά τις 15 Απριλίου σε διαχειρίσιμο αριθμό, 1.200 με 1.000 και κάποιες ημέρες λιγότερα από 1.000 περιστατικά.

Click4more Παγώνη: Μπορεί να φτάσουμε τους 1.000 διασωληνωμένους

Ο Νίκος Τζανάκης εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά τις επόμενες τρεις εβδομάδες αλλά δεν θα αυξάνονται και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση.

Ο κ. Τζανάκης χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα και δεν έκρυψε ότι περιμένει από 40 έως και 70 νεκρούς κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.

«Δεν το λέω για να φοβίσω αλλά για να πάρουμε τα μέτρα μας, για να δώσω αισιοδοξία ότι φτάνουμε στην κορυφή, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση», τόνισε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ πρέπει να προετοιμαστεί γιατί αυτή είναι η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί «αντέξει δεν αντέξει».

Πρόσθεσε ότι το μείγμα των μέτρων πρέπει να αρχίσει να αλλάζει και πως η λέξη «χαλάρωση» δεν είναι σωστή, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι «ανοίγματα με εγρήγορση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο αδερφός της 56χρονης που σκοτώθηκε στο μακελειό στα Βορίζια - «Την αντίκρισα νεκρή στην άσφαλτο, ενώ κάποιος μας έριχνε με καλάσνικοφ»
«Η αδελφή μου δεν πέθανε από ανακοπή αλλά από σφαίρα, τα ανίψια μου απάντησαν όταν είδαν τη θεία τους κάτω, δεχτήκαμε απειλές ότι θα μας εκτελέσουν όλους» τονίζει ο αδερφός της 56χρονης
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Θεσσαλονίκη: Αναβολή για αύριο πήρε ο 55χρονος που πυροβόλησε στον αέρα για να τρομάξει ανήλικους – «Μας είχε κυνηγήσει με αμάξι»
«Αυτός ο άνθρωπος έχει θέμα, έχει δημιουργήσει αρκετές φορές πρόβλημα. Τους φώναζε, τα έδιωχνε», είπε γειτόνισσα για τον 55χρονο
Θεσσαλονίκη: Αναβολή για αύριο πήρε ο 55χρονος που πυροβόλησε στον αέρα για να τρομάξει ανήλικους – «Μας είχε κυνηγήσει με αμάξι»
Ανανεώθηκε πριν 26 λεπτά