Ελλάδα

25η Μαρτίου: Η Αθήνα γιορτάζει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης (pics, video)

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση γιορτάζει η Αθήνα που έχει «ντυθεί» με το εθνικό μας σύμβολο, την ελληνική σημαία.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε δελτίο Τύπου: «Αν και οι συνθήκες μας επιβάλλουν να είμαστε μακριά και δεν θα γιορτάσουμε όπως ονειρευόμασταν, παραμένουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Και με κοινή αφετηρία μας το παρελθόν, κοιτάζουμε κατάματα το παρόν και οραματιζόμαστε μαζί το μέλλον για την Αθήνα, για την Ελλάδα του αύριο».

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων

«Σήμερα, ξημερώνει μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα. Σήμερα, γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, 200 χρόνια από την αρχή της πορείας αυτού που είμαστε σήμερα, από την αφετηρία αυτού που θα γίνουμε αύριο.

Η 25η Μαρτίου είναι μια σημαντική στιγμή για την ελληνική αλλά και, ταυτόχρονα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ιστορία, μια “στιγμή” που εμπνεύστηκε από μεγάλες ιδέες αλλά και ενέπνευσε –και συνεχίζει να εμπνέει – ανθρώπους, λαούς και ποιητές σε όλο τον κόσμο.athina

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά την ιστορική αυτή επέτειο “ντύνοντας” την πόλη με το εθνικό μας σύμβολο. Πλάι στα μνημεία που γιορτάζουν φέτος την ελληνική επανάσταση στην Αμερική, την Αυστραλία και Νότια Αφρική και σε κάθε γωνιά της γης, στην καρδιά της Αθήνας, η πλατεία Ομονοίας και η Τεχνόπολη φωτίζονται στα χρώματα της γαλανόλευκης, στο κτίριο του δημαρχείου προβάλλεται ένα εντυπωσιακό projection mapping, ενώ στην πλατεία Συντάγματος δεσπόζει μία εγκατάσταση από 200 σημαίες –μία για κάθε χρονιά από το 1821- αλλά και μία ελληνική σημαία φτιαγμένη από λουλούδια, 5.000 λευκά και μπλε άνθη άλυσσου και 2.500 υάκινθους. Κι όλα αυτά έρχονται να μας θυμίσουν τους αγώνες όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, μα πάνω απ’ όλα να αναδείξουν αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε εμείς σήμερα.

Αν και οι συνθήκες μας επιβάλλουν να είμαστε μακριά και δεν θα γιορτάσουμε όπως ονειρευόμασταν, παραμένουμε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Και με κοινή αφετηρία μας το παρελθόν, κοιτάζουμε κατάματα το παρόν και οραματιζόμαστε μαζί το μέλλον για την Αθήνα, για την Ελλάδα του αύριο.

Χρόνια πολλά Αθήνα, χρόνια πολλά Ελλάδα!»

athina athina athina athina athina

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο οδηγός του φορτηγού – Ο 9χρονος που σώθηκε ζητά τον πατέρα και τον αδερφό του
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος
Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη
Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες
Οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο καθώς στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι - Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων
Φωτιά στην Ναύπακτο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2