Κόσμος

Το φάντασμα της ακροδεξιάς πλανάται στην Γαλλία – Ποιοι στηρίζουν τους 18 στρατιωτικούς που απείλησαν με πραξικόπημα

Προβληματισμός επικρατεί στην Γαλλία για όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με 18 εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και 20 απόστρατους στρατηγούς να απειλούν επί της ουσίας με πραξικόπημα με την δικαιολογία ότι οι φανατικοί ισλαμιστές επιχειρούν την διάλυση της χώρας. 

Και οι 18 εν ενεργεία στρατιωτικοί οι οποίοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους στον Πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα αποταχθούν από το στράτευμα όπως δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας.

Όμως παρά την κατακραυγή υπάρχουν πολιτικοί όπως η δήμαρχος του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού Ρασιντά Ντατί η οποία τους στήριξε!

Και οι 18 στρατιωτικοί θα περάσουν από το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο και στο τέλος με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποταχθούν από τον στρατό.

Πίσω τους ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες απόστρατοι οι οποίοι υπέγραψαν αυτή την επιστολή προειδοποιώντας ότι η Γαλλία οδηγείται σε εμφύλιο.

Μιλούν για απειλή από τις «ορδές» των προαστίων αναφερόμενοι στους μετανάστες.

Ο ίδιος ο Μακρόν καταδίκασε την κίνηση αυτή. Η συγκεκριμένη επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα στην 60η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος από στρατηγούς που ήταν αντίθετοι στην ανεξαρτησία της Αλγερίας από την Γαλλία.

Την ευκαιρία έχει αδράξει βεβαίως η Μαρίν Λε Πεν η ακροδεξιά ηγέτης η οποία στήριξε με όλες της τις δυνάμεις την επιστολή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια πλήττουν την καρδιά της οικονομίας του Πούτιν
Η Ουκρανία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones σε ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές, πλήττοντας άμεσα την κύρια πηγή εσόδων του Κρεμλίνου, την ώρα που η Ουάσιγκτον επιχειρεί να αναζωογονήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες
Ένα διυλιστήριο καίγεται στη Ρωσία
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 1