Πολιτική

Γεωργιάδης: «Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια»

Ανοίγει για τα καλά η κουβέντα για την παραχώρηση προνομίων στους εμβολιασμένους πολίτες. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια κυβερνητική απόφαση, αλλά εκφράζοντας όπως είπε την προσωπική του γνώμη, τόνισε ότι «οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν προνόμια. Πρέπει να έχουν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Να μην φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να έχουν προνόμια. Γιατί; Γιατί, πράγματι το αν θα κάνεις το εμβόλιο ή όχι είναι ατομικό σου δικαίωμα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως η άσκηση του δικού σου ατομικού δικαιώματος επηρεάζει και την ζωή και των άλλων ανθρώπων. Άρα είναι ατομικό μεν αλλά δεν είναι και ατομικό.Γιατί εσύ πιστεύεις κάθε βλακώδη θεωρία και το πρόβλημα είναι ότι παρασυρόμενος εσύ βλάπτεις και όλους τους άλλους»

Αυτό που λέγεται είναι ότι ειδικά για το άνοιγμα των γυμναστηρίων, του κλάδου που έμεινε κλειστός για πολύ μεγάλο διάστημα όπως και η εστίαση θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους. Το άνοιγμα των γυμναστηρίων τοποθετείται στις 17 Μαΐου. 

Με βάση το άνοιγμα αυτό, θα επιχειρηθεί ίσως να βρεθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν και άλλες μαζικές δραστηριότητες όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφοι. 

Ακόμα και σε ανοικτούς χώρους θα είναι πολύ δύσκολο να επιτρέπεται ο συγχρωτισμός εμβολιασμένων και μη καθώς αυτό θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. 

Και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, δεν μπορούν να βγάλουν τη μάσκα: «όλα τα πράγματα θα γίνουν στην ώρα τους».

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές για να μπορέσει να υπάρξει αποκλεισμός πολιτών θα πρέπει να έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικίες των πολιτών. Και έτσι λένε δεν θα είναι σωστό να αποκλειστούν αυτοί οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση ακόμα στο εμβόλιο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λευτέρης Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια – Θα τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα όπου απαιτηθεί
Με νηφαλιότητα, θεσμική προσέγγιση και προσήλωση στην ουσία, θα τοποθετηθούμε όπου απαιτηθεί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή 2
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 2
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2