Κόσμος

Γερμανία: Διαψεύδει η καγκελαρία – «Η Μέρκελ δεν κινδύνευσε από κορονοϊό το 2019 στη Γουχάν»

Τα υπονοούμενα των εφημερίδων «Daily Mail» και «Wall Street Journal» ότι η Αγγελα Μέρκελ κινδύνευσε από τον κορονοϊό όταν επισκέφθηκε το 2019 την Γουχάν διαψεύδει η καγκελαρία.

Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι η καγκελάριος Μέρκελ κινδύνευσε από τον κορονοϊό κατά την επίσκεψή της στην Γουχάν στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 διότι είχε επικίνδυνες για την υγεία της συναντήσεις στην πόλη αυτή της κεντρικής Κίνας, αναφέρει η καγκελαρία.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι η καγκελάριος θα μπορούσε να έχει κάνει επικίνδυνες για την υγεία της συναντήσεις κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Κίνα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019», τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Bild».

Πολύ πρόσφατα, η βρετανική «Daily Mail» έγραψε ότι μια γυναίκα ηλικίας 61 ετών στην Γουχάν είχε ήδη μολυνθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019.

Προηγουμένως η «Wall Street Journal» έγραψε, επικαλούμενη τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ότι αρκετοί υπάλληλοι του Λοιμωξιολογικού Ινστιτούτου της κινεζικής πόλης Γουχάν υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπήρχαν κρούσματα κορονοϊού στην Γουχάν ήδη από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, επρόκειτο για κρούσματα από το περιβάλλον του ερευνητικού εργαστηρίου του Λοιμοξιολογικού Ινστιτούτου της πόλης. Θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατο να είχε έρθει σε επαφή η καγκελάριος με τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουχάν», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Νανοδομών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Ρόλαντ Βίζεντανγκερ.

Ο καθηγητής Βίζεντανγκερ ήταν ο πρώτος Γερμανός ερευνητής που δημοσίευσε μελέτη τον Φεβρουάριο στην οποία παρουσίασε στοιχεία ότι η πανδημία προκλήθηκε από εργαστηριακό ατύχημα στο Λοιμοξιολογικό Ινστιτούτο της Γουχάν. Η καγκελάριος Μέρκελ επισκέφθηκε αυτήν την πόλη της κεντρικής Κίνας στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2019, οι κινεζικές αρχές ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην Γουχάν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας .

Πηγές: Bild, dts

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς πατέρας και γιος σκόρπιζαν τον θάνατο επί 10 λεπτά στο Σίδνεϊ - Τα νόμιμα όπλα και οι έρευνες για τη σχέση του 24χρονου με το ISIS
«Οποιοσδήποτε θα ευχόταν να έχει έναν γιο σαν τον δικό μου», λέει η μητέρα του μικρότερου δράστη - Στους 40 οι τραυματίες, 5 παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση - 6 πυροβόλα όπλα είχε νόμιμα στην κατοχή του ο μεγαλύτερος δράστης
REUTERS
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
12
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί