Ελλάδα

Έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα για τη δικαιοσύνη

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού, Σταύρου Μπαλάσκα, στις οποίες, μεταξύ των άλλων,ανέφερε ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», ενώ έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα έδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Τις σχετικές δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο  αντεισαγγελέας υπηρεσία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα κ.λπ., έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Προηγήθηκε η έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία σε ανακοίνωση της τόνιζε: «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Επίσης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη έχει διατάξει την διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
38