Ελλάδα

Ο Σπυρίδων Μαρκάτης νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ο Σπυρίδων Μαρκάτης προήχθη σε αντιπρόεδρο Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η πανεπιστημιακή καθηγήτρια Ευγενία Πρεβεδούρου επιλέγει ως υποψήφια για το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωσταντίνου Τσιάρα προήγαγε τον σύμβουλο Επικρατείας Σπυρίδωνα – Κωνσταντίνο Μαρκάτη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Μαρκάτης θα παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου για ένα χρόνο (Ιούνιο 2022), καθώς θα συνταξιοδοτηθεί εν συνεχεία.

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Αύγουστο του 2005. Έχει χειριστεί πολλές σημαντικές υποθέσεις ενώ η σύζυγός του Παναγιώτα Καρλή είναι σύμβουλος Επικρατείας.

Ακόμη, το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε ως υποψήφια για την πλήρωση της θέσης του Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κενώθηκε μετά τον διορισμό του συμβούλου Επικρατείας Δημητρίου Γρατσία σε θέση δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ευγενία Πρεβεδούρου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χτύπησε άγρια 35χρονο στο Ηράκλειο με δρεπάνι - Στο νοσοκομείο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης
Ο 32χρονος πρόλαβε να τραυματίσει τον άνδρα σε πρόσωπο και σώμα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα
Αστυνομικός
Ένας σοβαρά τραυματίας από άγρια συμπλοκή στο κέντρο της Ζακύνθου - Πετούσαν καρέκλες και τραπέζια
Το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε μετά στις 21.30 το βράδυ και ξεκίνησε ως φραστικό, μεταξύ δύο ατόμων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πήρε διαστάσεις - Ο τραυματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος
Περιπολικό