Ελλάδα

Κορονοϊός – Παρασκευής: Οι μεταλλάξεις θα συνεχιστούν – Πότε μπορεί να επιστρέψουν οι μάσκες

Για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων περιορισμού λόγω της έξαρσης των μεταλλάξεων, μίλησε στο Live News ο καθηγητής, Δημήτρης Παρασκευής. «Όλοι θα πρέπει από δω και πέρα να είμαστε πιο προσεκτικοί», τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παρασκευής στο Live News, «πράγματι υπάρχει μια έξαρση, η οποία εντοπίζεται κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, αλλά και σε κάποιες της ηπειρωτικής Ελλάδας, που σχετίζεται με το στέλεχος «Δέλτα» αλλά και τη θερινή περίοδο που η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων χαρακτήρισε ως πολύ θετικό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά, το οποίο «θα περιορίσει τα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό να συνωστίζονται σε περιοχές που ξέρουμε ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι εύκολη».

Click4more: Πελώνη στο «Live News»: Το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά δεν είναι τιμωρία

Για το ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ο Δημήτρης Παρασκευής υπογράμμισε ότι η μάσκα θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς, ωστόσο τόνισε πως το καλοκαίρι υπάρχουν «ειδικές συνθήκες» και πως είναι πιο δύσκολη η τήρηση των μέτρων και απαιτείται συνδυασμός τους.

Κορονοϊός – Παρασκευής: Ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις

«Είμαστε βέβαιοι ότι το στέλεχος «Δέλτα» είναι πιο μολυσματικό και γι’ αυτό κυριαρχεί σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, όμως δεν έχει τεκμηριωθεί αν συνδέεται και με αυξημένη πιθανότητα νόσησης», σημειώνει στο Live News ο Δημήτρης Παρασκευής.

Click4more: Κορονοϊός: Κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Εύβοια – «Καμπανάκι» από την εξάπλωση και σκέψεις για νέα μέτρα

Για τη μετάλλαξη από την Κολομβία τόνισε πως ακόμα δεν υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση για τα χαρακτηριστικά της.

«Επειδή μεταλλάξεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν, το αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης είναι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων για τους μη εμβολιασμένους», κατέληξε ο κ. Παρασκευής.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Παρασκευή στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:  

 

πηγή: MEGA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν δώσαμε άδεια για πάρτι» λέει η Πρυτανεία – 313 προσαγωγές μετά τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
Μέχρι τις 8:30 το πρωί, κλούβες των ΜΑΤ μετέφεραν τους προσαχθέντες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης
Σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ
23
Βιολάντα: Το ψυχικό αποτύπωμα που άφησε η τραγωδία και η δύσκολη πορεία της επόμενης μέρας
«Αυτό που πονά περισσότερο είναι η αίσθηση ότι ο κόσμος συνεχίζει ενώ η δική τους ζωή έχει παγώσει. Εκεί εμφανίζεται η μοναξιά του πένθους» εξηγεί η ψυχολόγος Γεωργία Γκοβίνα
Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα
Στο Παίδων «Αγία Σοφία» μεταφέρονται 6 παιδιά μεταναστών από το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο – Με πολλαπλά κατάγματα τα πέντε
Το απόγευμα του Σαββάτου (07.02.2026) αναμένεται να απολογηθεί ο Μαροκινός που έχει αναγνωριστεί ως ο φερόμενος διακινητής του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες
Χίος 9