Κόσμος

Η επόμενη μέρα της Άνγκελα Μέρκελ: Τα σχέδιά της μετά το τέλος της θητείας της

Για τα σχέδιά της μετά το τέλος της θητείας της αλλά και την ισότητα των δύο φύλων μίλησε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Σημείωσε πως υπάρχει μια τάση μεταξύ των γυναικών πολιτικών να θέλουν να είναι πιο αποτελεσματικές, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτήν τη γενίκευση.

Η Άνγκελα Μέρκελ που βρίσκεται στο τιμόνι της Γερμανίας από το 2005 ανέφερε ότι κάποιες άλλες γυναίκες έχουν κάνει πολύ περισσότερα για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων από την ίδια. Ωστόσο, όπως σημείωσε, πιστεύει ότι και εκείνη πέτυχε κάτι. 

Για τα επόμενα βήματά της η Μέρκελ είπε ότι δεν είχε χρόνο να σκεφτεί τι θα κάνει όταν ολοκληρωθεί η τελευταία θητεία της στην καγκελαρία και πρόσθεσε ότι θα είναι σημαντικό για την Γερμανία να έχει μια θέση στα κλιματικά σχέδια της ΕΕ ενόσω σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση.

Η Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια για πέμπτη θητεία στην καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ψήνεται» από κύμα καύσωνα η Νότια Ευρώπη – Έρχονται 47άρια σε Ισπανία και Πορτογαλία
Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία είναι οι χώρες που η κατάσταση θυμίζει καμίνι - Κόκκινος συναγερμός για 21 μεγάλες ιταλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων Ρώμη, Μιλάνο και Τορίνο
Καύσωνας στο Παρίσι
2
Απόλυτος άρχων ο Ντόναλντ Τραμπ: Η Γερουσία του επιτρέπει να βομβαρδίσει το Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου
Τα μέλη του Κογκρέσου πιέζουν να ενημερωθούν για τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν, καθώς και για την τύχη των αποθεμάτων ουρανίου υψηλού επιπέδου εμπλουτισμού της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ντόναλντ Τραμπ 1