Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: «Εκρηκτικό κοκτέιλ» τα ανεμβολίαστα παιδιά και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

«Σε ένα περιβάλλον ανεμβολίαστων παιδιών και ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών θα έχουμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό που θα μπορούσε να φέρει πολλές συρροές». Αυτό τόνισε για τα σχολεία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Τα self test είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο, σκοπεύουμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε από το φθινόπωρο με αντιγονικά τεστ για τους μη εμβολιασμένους δυο φορές την εβδομάδα. Αποστάσεις, μάσκες, κανόνες υγιεινής, οι λεγόμενες “φούσκες”, θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε» εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ κι ενώ ο κορονοϊός… επελαύνει με 2.845 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο (σ.σ. δείτε εδώ και την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Η κ. Παπαευαγγέλλου σχολίασε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ μια μελέτη για τα σχολεία η οποία εξέτασε τα κρούσματα στους εκπαιδευτικούς το Μάρτιο – Απρίλιο στην Πενσιλβάνια με τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι είχαν 95% μικρότερη πιθανότητα να έχουν θετικό rapid test στον κορονοϊό.

«Τα παιδιά μου θα τα βάλω σε ένα είδος καραντίνας για λίγες μέρες όταν γυρίσουν» δήλωσε δε.

Η καθηγήτρια σχολίασε ότι είδαμε κρούσματα σε μια μειοψηφία κατασκηνώσεων, δηλαδή όπου δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα. «Ελπίζω ότι στα σχολεία θα τηρηθούν καλύτερα τα πρωτόκολλα» τόνισε. Η μεταδοτικότητα είναι μεγαλύτερη, όχι όμως επιλεκτικά στα παιδιά, είναι σε όλους, εξήγησε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Παπαευαγγέλου: «Το σοκάκι της Μυκόνου σαν εσωτερικός χώρος»

Για τα νησιά και τις μάσκες υποχρεωτικά στους εξωτερικούς χώρους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάποιος που φροντίζει την υγεία του σε σοκάκι του Μυκόνου στις 10 το βραδύ θα πρέπει να φορά μάσκα, είτε είναι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος. «Εκεί δεν είναι εξωτερικός χώρος, είναι σαν εσωτερικός με πολύ μεγάλο συγχρωτισμό» υπογράμμισε.

Click4more: Οικογένεια Γκατζούλη: «Καμία σύνδεση ο θάνατος της Μαρίας με το εμβόλιο κορονοϊού»

Ξεκαθάρισε ότι «οριζόντια να βάλουμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους δεν έχει συζητηθεί, αλλά ενδεχομένως να το εισηγηθούμε το χειμώνα ή με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων». «Ποτέ δεν είχαμε πει να βγει η μάσκα από τους εσωτερικούς χώρους, είτε για ανεμβολίαστους είτε για εμβολιασμένους» υπενθύμισε.

Σταδιακή αύξηση σε νοσηλείες και ΜΕΘ

Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία η κ. Παπαευαγγέλου σχολίασε ότι έχουμε σταδιακή αύξηση σε νοσηλείες και ΜΕΘ όχι κάτι εκρηκτικό, αλλά το παρατηρούμε. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά είναι ποσό εύκολο το επιδημιολογικό φορτίο θα μετακινηθεί οπό τους νέους στους ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας. «Στο Αττικό Νοσοκομείο ο καθηγητής και διευθυντής της ΜΕΘ κ. Τσαγκάρης μας είπε ότι 5 ασθενείς είναι στη ΜΕΘ, όλοι άνω των 60, όλοι ανεμβολίαστοι όλοι με υποκείμενα νοσήματα. Στην πλειοψηφία έχουμε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας».

Τρίτη ενισχυτική δόση: Τον Αύγουστο η εισήγηση

Για την τρίτη, ενισχυτική δόση που άρχισε να χορηγείται στο Ισραήλ, είπε ότι «έχει αρχίσει η κουβέντα και στην Ελλάδα το συζητάμε στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών, πρώτη προτεραιότητα είναι τα ευάλωτα άτομα, δηλαδή τα ανοσοκατεσταλμένα, το επεξεργαζόμαστε, και μέσα στον Αύγουστο θα εισηγηθούμε σχετικά».

«Προτεραιότητα είναι οι ευάλωτοι συνανθρώπου, μας μέσα σε αυτούς θα είναι και άνθρωποι πάνω από κάποια ηλικία. Περιμένουμε κι άλλες μελέτες που θα δείξουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου» δήλωσε αναφορικά με τη μελέτη της Pfizer ότι η τρίτη δόση μπορούσε να καλύψει τη μετάλλαξη Δέλτα ως 11 φορές περισσότερο.

Δείτε όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καθηγητής στον Βόλο κλείδωσε τους μαθητές μέσα στην τάξη για να κάνει μάθημα - Τους απείλησε πως θα τους αποβάλλει
Οι μαθητές καταγγέλλουν πως ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι αρκετά οξύθυμος ενώ πριν από λίγες ημέρες πέταξε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είδε στο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι «δεν ήρθαν ακόμη τα Χριστούγεννα»
Σχολική αίθουσα
Ελεύθεροι με όρους ένας 58χρονος και μια 55χρονη για τις παράνομες επιδοτήσεις - Σε λίγο στον ανακριτή οι συγγενείς Χιλετζάκη και Λαμπράκη
Θα απολογηθούν η σύζυγος και η αδελφή του φερόμενου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και η σύζυγος του φερόμενου λογιστή
Κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 6
Στις φυλακές Κορυδαλλού και Αγίου Στεφάνου ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας - Ο γρίφος με τον 30χρονο συνεργό στη δολοφονία στη Φοινικούντα
Aκόμα και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο 30χρονος έχει έρθει σε επαφή με κάποιες από τις αρμόδιες αρχές και ποιος είναι ο σκοπός του
O 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ και ο 32χρονος επιχειρηματίας οδηγούνται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
«Τον ψάχνω με τη φωτογραφία του στα χέρια μου» λέει η μητέρα του γιατρού που αγνοείται στην Κρήτη - Προσήχθη ερευνητής που φέρεται να εξαπάτησε την οικογένεια
«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να κρύβεται κάπου και να μην θέλει να τον βρούμε, πιστεύω ότι είναι τρομοκρατημένος» λέει η μητέρα του Αλέξη
Ο 33χρονος γιατρός που έχει εξαφανιστεί 5