Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Σε ύφεση το μέτωπο στη Ζήρια – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Παραδείσι Αγρινίου

Σε ύφεση είναι, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».

Όσον αφορά την φωτιά που καίει δασική έκταση στο Παραδείσι Αγρινίου, εξακολουθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μέχρι την δύση του Ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Εκκενώθηκαν τα προληπτικά τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

 

Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βούλιαξε» η Σκιάθος: Ποτάμια οι δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας – Η ΕΛΑΣ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στους οδηγούς
Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις περιοχές με έντονη κίνηση νερού και να περιορίζουν τις μετακινήσεις μόνο σε επείγουσες ανάγκες
Σκιάθος
Γνωστός τενόρος κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 15χρονου γιου του – Μήνυση από την πρώην σύζυγό του
Φέρεται πως τον χτύπησε χρησιμοποιώντας τα χέρια, τα πόδια του ακόμη και τις παντόφλες του - Οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας για να πει την δική του εκδοχή για το σοβαρό περιστατικό
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ