Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Σε ύφεση το μέτωπο στη Ζήρια – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Παραδείσι Αγρινίου

Σε ύφεση είναι, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».

Όσον αφορά την φωτιά που καίει δασική έκταση στο Παραδείσι Αγρινίου, εξακολουθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μέχρι την δύση του Ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Εκκενώθηκαν τα προληπτικά τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

 

Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχόμενες αναβολές στην υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης σε κέντρο πρόνοιας στη Λέσβο - Ένας 60χρονος ΑμεΑ είχε πεθάνει από μολυσμένο φαγητό
Αγανακτισμένοι είναι οι συγγενείς του άτυχου 60χρονου που πέθανε από μολυσμένο φαγητό και νερό το 2021 - «Δεν μας ενημέρωσαν, θέλουμε να δικαιωθεί» λέει η οικογένειά του
Γηροκομείο 1
Δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: «Ο πατέρας είχε καταθέσει για να μπει φυλακή ο 45χρονος γιος του μήπως και απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά»
Ο 45χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικά από νεαρή ηλικία όμως ο πατέρας του ήταν πάντα δίπλα του σύμφωνα με φίλους και συγγενείς της οικογένειας
Στη γειτονιά όπου έγινε το φονικό στη Νέα Σμύρνη 3