Ελλάδα

Φοβούνται ότι θα πλημμυρίσει ο Κηφισός – Επιστολή Δημάρχων για «άμεσα μέτρα»

Τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του λεκανοπεδίου εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών και της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνει ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Μετά από σχετική πρότασή του προς τους δημάρχους Πειραιά και Μοσχάτου -Ταύρου, απεστάλη κοινή επιστολή προς τη γενική γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την επιστολή οι δήμαρχοι ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση κατασκευή έργων ανάσχεσης των υδάτων στα υψηλά σημεία του Κηφισού καθώς και την κατασκευή ειδικού αγωγού που θα συλλέγει και τα επιφανειακά νερά από το κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα κρίνεται απαραίτητη η άμεση λειτουργία του συλλεκτηρίου νέου παραλιακού αγωγού και του νέου καναλιού στα έργα του Φαληρικού Όρμου. Ακόμη, επιτακτική είναι η ανάγκη δημιουργίας συστήματος Πολιτικής Προστασίας με στόχο την έγκαιρη ειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη αναφερόμενος στον Κηφισό τονίζει:

«Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία, ο Κηφισός μπορεί να διοχετεύσει πλημμύρες 20ετίας ενώ οι όποιες προβλέψεις πλημμύρας, σχεδιάστηκαν πριν από 50 χρόνια που αντιστοιχούν σε στοιχεία που είχαν γίνει πριν από 35 χρόνια. Μαζί με τον Ιλισό, τα επιφανειακά τους νερά, πλημμυρίζουν περιοχές από τη Λαχαναγορά μέχρι την οδό Πειραιώς προς Αγ. Ι. Ρέντη, Καμίνια, Νέο Φάληρο, Βοτανικό, Καλλιθέα, Μοσχάτο-Ταύρο. Σ’ αυτό προστίθεται και η άνοδος στάθμης του Κηφισού που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων στις περιοχές μας. Για την αποφυγή τραγικών αποτελεσμάτων πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα και να εφαρμοστούν οι προτάσεις που καταθέσαμε και οι τρεις Δήμαρχοι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με μωρό 5 μηνών που ξεψύχησε στο κρεβάτι τον γονέων του – «Ξυπνήσαμε και βρήκαμε την μικρή παγωμένη»
Η οικογένεια κανόνιζε τη βάφτιση των δίδυμων παιδιών της αλλά η χαρά μετατράπηκε σε τραγωδία - Τα αίτια του θανάτου αναμένεται να δείξει η εξέταση του ιατροδικαστή
Θρίλερ με μωρό 5 μηνών που ξεψύχησε στο κρεβάτι τον γονέων του – «Ξυπνήσαμε και βρήκαμε την μικρή παγωμένη»
Γιώργος Μαζωνάκης: «Αν θες καριέρα πέρνα από το καμαρίνι του, έλεγαν από την παραγωγή στον 21χρονο» λέει τραγουδίστρια που συνεργάστηκε μαζί τους
O δικηγόρος του 22χρονου τονίζει πως «υπάρχει και άλλος μάρτυρας που θα επιβεβαιώσει τη μήνυση. Ο εντολέας μου προσπαθεί να αποδείξει ό,τι έχει ζήσει»
Γιώργος Μαζωνάκης
2,5 χρόνια φυλακή στον καθηγητή με την κβαντική μηχανή από τα Χανιά που έπεισε την οικογένεια του εξαφανισμένου γιατρού ότι μπορεί να βοηθήσει
Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ασθένεια, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό γι' αυτό και δικάστηκε χωρίς να είναι παρόν
γιατρός