Ελλάδα

Παγώνη: Να μην επαναπαυόμαστε – Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σχολιάζοντας παράλληλα τους εμβολιασμούς και εφιστώντας την προσοχή των πολιτών για τη μετάλλαξη Δ.

«Ο εμβολιασμός πάει πακέτο με τα μέτρα ατομικής προστασίας. Να μην επαναπαυόμαστε. Η μετάλλαξη Δ δεν παίζει», δήλωσε η κ. Παγώνη αναφέροντας ότι ακόμα και οι εμβολιασμένοι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί.

«Το θέμα δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, άλλα η επίθεση του ιού στα νέα άτομα. Αυτό μας έχει φοβίσει», σημείωσε σχολιάζοντας τη μείωση της μέσης ηλικίας των νοσούντων από κορονοϊό.

«Τα στοιχεία που μας έρχονται από όλο τον κόσμο, δείχνουν ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πολύ δύσκολη στη διαχείρισή της. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα είχαμε ηλικίες 4 – 5 – 6 ετών που θα νοσούσαν, δεν περιμέναμε ποτέ ότι στο Λος Άντζελες ο εμβολιασμός θα γινόταν υποχρεωτικός στους μαθητές των σχολείων με τη συναίνεση των δασκάλων και δεν περιμέναμε ποτέ ότι η Κούβα θα ξεκινάει τους εμβολιασμούς από 2 ετών», σημείωσε η κ. Παγώνη.

«Κάνουμε έκκληση να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τόσο ο ίδιος όσο και τα παιδιά του, διότι ο αριθμός των θανάτων θα έπρεπε να είναι μονοψήφιος και όχι διψήφιος», τόνισε η κα. Παγώνη προτρέποντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου, η γιατρός είπε ότι «τα στοιχεία που έχουμε είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και χαμηλά αντισώματα. Τους βοήθησε πάρα πολύ η τρίτη δόση», επικαλούμενη στοιχεία από πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England.

Πηγή: Live News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Η ανιψιά θεωρεί ότι πίσω από τους 22χρονους δράστες της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα υπάρχουν συγγενείς» λέει η δικηγόρος της
Ο 68χρονος με συμβολαιογραφική πράξη είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί και την τέφρα του να παραλάβει ο ανιψιός του, πράγμα που δεν έχει συμβεί εδώ και 12 μέρες - Τι ισχύει για το ενδεχόμενο του ηθικού αυτουργού
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Θρίλερ με 16χρονη που βρέθηκε νεκρή έξω από μαγαζί στο Γκάζι μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Άλλες τρεις κλήσεις για μέθη δέχθηκε το ΕΚΑΒ από το ίδιο σημείο
Ο πατέρας της 16χρονης έκανε γνωστό το συμβάν στο ΑΤ Ομόνοιας και άμεσα κινήθηκε η διαδικασία για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτιών που οδήγησαν στον θάνατο την ανήλικη - Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τουλάχιστον άλλα τρία άτομα από την ευρύτερη περιοχή
glasses alcohol cocktail set and beer on a waiter tray in bar
Ανανεώθηκε πριν 36 λεπτά
7
Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις 37 συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οργανωμένη εγκλήματική ομάδα» – Πώς ξέπλεναν τα χρήματα
«Για να αποκρύψουν την παράνομη προέλευση των εσόδων, οι ύποπτοι πιστεύεται ότι εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια, διοχέτευσαν τα κεφάλαια μέσω πολλών τραπεζικών λογαριασμών και τα ανακάτεψαν με νόμιμο εισόδημα».
Eurokinissi