Ελλάδα

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα «χτυπήσει» όλη τη χώρα – Ποιες περιοχές θα πληγούν

Από το βράδυ της Τετάρτης (22.09.2021) ο καιρός αλλάζει πρόσωπο και γίνεται επιτέλους… φθινοπωρινός. Το ψυχρό μέτωπο έρχεται να ρίξει τη θερμοκρασία, αλλά μόνο για λίγα 24ωρα.

Από σήμερα το βράδυ, λοιπόν, ο καιρός θα αλλάξει γιατί ένα ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει την Ελλάδα από βορρά προς νότο και, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (23.09.2021).

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα σε Ανατολική Θεσσαλία και Βορειοανατολική Στερεά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

meteo psyxrometopo meteo psyxrometopo

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη.

Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχερή παραμονή και Χριστούγεννα με μπόρες - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση
Μάλιστα τα προγνωστικά δείχνουν ακόμη και χιόνια για την Πρωτοχρονιά, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τονίζει ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας πολλές μέρες και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στην Αττική και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς
καιρός