Κόσμος

«Βόμβα» Politico: Η Τουρκία πήρε οικονομικά ανταλλάγματα για να υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού

Σε μία αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε το Politico, που υποστηρίζει πως η Τουρκία φέρεται να έλαβε οικονομικά ανταλλάγματα από τη Γαλλία, τη Γερμανία και δύο τράπεζες, για να υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξεσφάλισε οικονομική στήριξη από Γαλλία, Γερμανία, τον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τραάπεζας και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότηση, προκειμένου η τουρκική εθνοσυνέλευση να εγκρίνει ομόφωνα τη νομικώς δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή την περασμένη Τετάρτη.

Οι δύο πηγές που επικαλείται το Politico, δεν επιβεβαίωσαν κατά πόσον την οικονομική στήριξη θα παρέχουν στην Τουρκία οι εν λόγω κυβερνήσεις ή οι δύο τράπεζες, αλλά επεσήμαναν ότι θα ανακοινωθούν «εγκαίρως» οι λεπτομέρειες του deal. Στις συνομιλίες μετείχε και η Βρετανία αλλά δεν έκλεισε κάποια γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, όπως είπε.

Ο Γερμανός υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιόχεν Φλάσμπαρθ, χαρακτήρισε την επικύρωση της Τουρκίας «ένα πολύ σημαντικό βήμα, κατά το οποίο οποίο συνεργάστηκα μακρά και εντατικά με τους Τούρκους συναδέλφους».

Η Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα – την οποία η Τουρκία είχε υπογράψει το 2016, αλλά δεν είχε μέχρι προ ημερών επικυρώσει – αποβλέπει στον περιορισμό της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με το προ-βιομηχανικά επίπεδα, ώστε να εκμηδενιστούν οι εκπομπές άνθρακα και να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Times of Israel: Ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει το Ισραήλ να δράσει γρήγορα στη Γάζα ενώ μεγαλώνει η ανησυχία για τους ομήρους
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανυπομονησία του για τη διάρκεια του πολέμου με τη Χαμάς και ζητά μια γρήγορη και αποφασιστική επιχείρηση – Το Ισραήλ αναγνωρίζει ότι αρκετοί όμηροι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή τους
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
ΗΠΑ: Το μυστηριώδες διαστημικό αεροσκάφος X-37B ξεκινά νέα αποστολή
Το μυστικό διαστημικό αεροσκάφος X-37B εκτοξεύτηκε για την όγδοη αποστολή του – Σχεδιασμένο να παραμένει σε τροχιά για μήνες, ακόμη και για χρόνια, ενσαρκώνει τις αμερικανικές στρατιωτικές φιλοδοξίες στο Διάστημα
Το αεροσκάφος X-37B
Βενεζουέλα: Τεταμένο κλίμα στη χώρα μετά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Καραϊβική
Πολεμικά πλοία, υποβρύχια και χιλιάδες Αμερικανοί πεζοναύτες βρίσκονται ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας – Η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για επιχείρηση κατά των ναρκωτικών αλλά το Καράκας φοβάται στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλα, Νικολάς Μαδούρο