Ελλάδα

Καιρός meteo – Κακοκαιρία «Αθηνά»: Βροχές και χαλάζι τη Δευτέρα (11/10) σε πολλές περιοχές της χώρας

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες, με μεγάλα ύψη βροχής και σε ορισμένες περιπτώσεις χαλαζοπτώσεις, αναμένονται αύριο Δευτέρα (11.10.2021), σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μεταξύ άλλων, σημαντικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής, συμπεριλαμβάνονται πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς βορειοδυτικοί άνεμοι, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους, φαινόμενα που ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ασφυκτικό θάνατο «βλέπουν» οι αρχές για την 59χρονη στον Εύοσμο - Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι της
Με λουρί τσάντας βρέθηκε δεμένη στον λαιμό - Οι αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση - Το χρονικό της τραγωδίας
59χρονη
Ανανεώθηκε πριν 39 λεπτά
Τέμπη: Η άγρια κόντρα Σεβαστίδη – Κωνσταντοπούλου, το «λίφτινγκ» στην αίθουσα και το πλάνο δικαστών και αστυνομίας για την δίκη
Το λεκτικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, συνθέτει ένα «πολεμικό» σκηνικό που δυναμιτίζει περισσότερο την κατάσταση ενόψει της αυριανής επανέναρξης της δίκης
Η δίκη για τα Τέμπη 7
Η Ελλάδα αποχαιρετά την ανεπανάληπτη Μαρινέλλα: Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός της, πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα
Μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι το λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου - Στις 14:00 θα μεταφερθεί η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών
Κηδεία της Μαρινέλλας 6