Ελλάδα

Μία «ανάσα» από την εξιχνίαση της δολοφονίας θείας και ανιψιού το 2015

Έξι χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία που συντάραξε τη χώρα μας, η αστυνομία βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης του 2015. 

Η αστυνομία κάνει έρευνες για τους δράστες, μέσω DNA, σε Ελλάδα και Αλβανία, καθώς οι εργαστηριακές αναλύσεις οδήγησαν σε έναν κύκλο 60 υπόπτων, με όλους -όπως αποκάλυψε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου- να ζουν πλέον στο ίδιο χωριό της Αλβανίας και να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.  

Ένας από αυτούς, διαπιστώθηκε πως τη μέρα του εγκλήματος βρισκόταν στην Αίγινα, όπου εργαζόταν αλλά πρόλαβε να διαφύγει. Ήταν Νοέμβρης του 2015 όταν τα λόγια του ιατροδικαστή για τον θάνατο θείας και ανιψιού, πάγωναν ολόκληρη τη χώρα.

Ως αιτία θανάτου, καταγράφηκε η πυρκαγιά που έβαλαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι, αφού σκότωσαν τα δύο θύματα.

Όπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, λίγες μέρες πριν το έγκλημα η 70χρονη είχε προχωρήσει σε αναλήψεις από τράπεζα ύψους 800.000 ευρώ. Κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δράστες.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» αποκάλυψε στο MEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS πως η αστυνομία βρήκε το DNA του δράστη, και τα στοιχεία κάνουν λόγο για συγγενική ακολουθία του DNA, καθώς οι συγγενείς έχουν παρόμοιο DNA. Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τις αλβανικές αρχές να βρεθούν τα άτομα που εμπλέκονται από το συγγενικό κύκλο των θυμάτων, ωστόσο στην αλβανική νομοθεσία υπάρχουν κωλύματα.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου στο Ρέθυμνο - Ο πατέρας του τον βρήκε με τραύμα στο στήθος
Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για αυτοχειρία ή εγκληματική ενέργεια με τους αστυνομικούς να συλλέγουν στοιχεία και να λαμβάνουν καταθέσεις προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτηματικά
Περιπολικό και ασθενοφόρο
Το μεγάλο φαγοπότι στην Πιερία το 5.000 π.Χ. – Ένας λάκκος αποκάλυψε τα μυστικά της διατροφής των προγόνων μας
Διαδοχικές ανασκαφές στον «λάκκο», έφεραν στο φως πρωτοφανή -για τ' αρχαιολογικά δεδομένα της νεολιθικής Ελλάδας- αριθμό ευρημάτων που σχετίζονται με την κατανάλωση του φαγητού
όστρακα