Επιχειρήσεις

Αεροπορικές εταιρείες: Tι σχεδιάζουν Transavia, Easy Jet και Air France για Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ρίχνουν οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, στηρίζοντας τον τουρισμό που αποτελεί την «ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Ήδη, η μέση δαπάνη ανά επισκέπτη στη χώρα μας έχει αυξηθεί στα 600 ευρώ από 450 με 500 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος, ενώ οι τουρίστες παρατείνουν την παραμονή τους και μάλιστα σε υψηλότερου επιπέδου ξενοδοχειακά καταλύματα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ξένες αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν νωρίτερα το πτητικό τους πρόγραμμα με Ελλάδα.

Αεροπορικές εταιρείες: Τα σχέδια των εταιρειών

Η Transavia ετοιμάζεται την ερχόμενη τουριστική σεζόν, να αυξήσει κατά 50% τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία σε σχέση με το 2019. Τα σχέδια της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, που λειτουργεί ως ανεξάρτητο μέλος της Air France-KLM έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Συμφωνία επίσης, υπάρχει με Βρετανούς tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες Jet2 και Easy Jet, για έναρξη της σεζόν φέτος από τα μέσα Μαρτίου-αρχές Απριλίου, με επέκταση των προορισμών και στα νησιά μας και στην ηπειρωτική Ελλάδα και επιπλέον πτήσεις για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, σχέδια υπάρχουν και για την αύξηση των πτήσεων από τις ΗΠΑ, οι οποίες μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα επανεκκινήσουν από τα τέλη Μαρτίου και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα είναι 10, ενδεχομένως και 11.

Αεροπορικές εταιρείες: Στήριξη της Πολιτείας

Στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στο σχέδιο του Υπουργείου για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα (21.10.2021) στο Συνέδριο Olympia Forum II, που οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι αν και έχει τελειώσει το καλοκαίρι, «το τουριστικό προϊόν και το ζητούμενο που είναι μόνιμα η μεγέθυνση σε χρόνο και η δυνατότητα υπερπολλαπλάσιων προορισμών υλοποιείται και μάλιστα με στοιχεία εντυπωσιακά, καθώς το Σεπτέμβριο είχαμε, πάνω από 65% πληρότητα σε όλη τη χώρα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για κάποιους προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και το Νοέμβριο».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «Το Υπουργείο Τουρισμού είναι ένα καθαρά οικονομικό Υπουργείο, καθώς φέρνει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Ένα στα 4 ευρώ έρχονται άμεσα ή έμμεσα στο πορτοφόλι της μέσης ελληνικής οικογένειας από τον ελληνικό τουρισμό», είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι «μέσω του τουριστικού προϊόντος, θα προκύψουν νέες, ποιοτικές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Η μαγεία του θεάτρου, δώρο για τα παιδιά
Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης της πρωτοβουλίας, η Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 6.000 εισιτήρια για παιδιά και εφήβους, ενώ οι συμμετέχοντες, μαζί με τους συνοδούς τους, έχουν παρακολουθήσει συνολικά 128 εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
O Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, η Έλενα Ράπτη, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
και ο Κωνσταντίνος Γλούμης, Γενικός Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Ο προϋπολογισμός για το καλωδιακό τμήμα της διασύνδεσης ανέρχεται σε 1,35 δισ. ευρώ και η ανάθεση του έργου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Ο ΑΔΜΗΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση Κορίνθου – Κω
Τράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα σε διαπραγμάτευση οι 1,23 δισ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Στην κύρια αγορά του ΧΑ επέστρεψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, με τον CEO να χτυπά το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, σηματοδοτώντας τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τον Όμιλο
Το logo της Τράπεζας Πειραιώς