Πολιτική

Φώφη Γεννηματά – Νικήτας Κακλαμάνης: Η άγνωστη ιστορία που τους έφερε κοντά

Ένας άνθρωπος που γνώρισε την Φώφη Γεννηματά σε πολύ νεαρή ηλικία και είχε στενή σχέση μαζί της μέχρι το τέλος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης

«Η Φώφη ήξερε ότι θα έφευγε», είπε μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής ΝΔ και γιατρός.

Περιγράφοντας την σχέση του με την οικογένεια Γεννηματά, τόνισε:

«Η πρώτη επαφή μου με την οικογένεια Γεννηματά ήταν το 1983. Ο πατέρας της ήταν υπουργός Υγείας τότε και η πρώτη μας συνάντηση ήταν επεισοδιακή λες και ξέραμε όμως ότι μέσα από αυτήν τη συνάντηση θα γεννιόταν μια σχέση αλληλοσεβασμού».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν επίσης ο γιατρός της γυναίκας του Γιώργου Γεννηματά και μητέρας της Φώφης, Κάκιας όταν η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Όπως σημειώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης:

«Η Κάκια ποτέ δε με ρώτησε “πως πάω”. Εκείνο που την ενδιέφερε και με ρωτούσε, ήθελε να τη βεβαιώσω, και φυσικά της έλεγα ψέματα, αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση γιατί φοβόταν για τα δύο της κορίτσια. Έτσι γνώρισα και τη Φώφη σε πολύ νεαρή ηλικία».

Ο βουλευτής της ΝΔ, εξαιτίας αυτής της σχέσης που είχε αναπτύξει με την οικογένεια Γεννηματά, δεν μπόρεσε ποτέ να τη «δει ως πολιτικό αντίπαλο», αφού και η σχέση του με την ίδια τη Φώφη ήταν στενή.

Μάλιστα, όπως λέει, πριν υποβληθεί ο ίδιος σε επέμβαση για αφαίρεση καρκίνου από το παχύ έντερο, «το προηγούμενο βράδυ με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει κουράγιο για την επόμενη ημέρα. Μου έλεγε “έκανες το τσεκ απ, δεν παίζουμε με τον καρκίνο Νικήτα’” γιατί ήξερε ότι ήμουν αμελής».

Σοκ προκαλεί η διατύπωση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι η Φώφη Γεννηματά γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασής της, παρόλο που δεν την είχε μοιραστεί με τον κύκλο της.

«Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Ήξερε, μπορεί να την έκρυβε από όλους, αλλά ήξερε τη βαρύτητα της νόσου», καταλήγει.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι «ζυγίζει» η κυβέρνηση για Βορίδη και Αυγενάκη – Το e-mail Σημανδράκου και η δεύτερη δικογραφία
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο e-mail του ενημερώνει για το περιεχόμενο των δύο επιστολών που είχε στείλει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, στον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού
Το Μέγαρο Μαξίμου 5
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 43
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι με «γαλλικά» και αναφορές σε Κέλλα και Βορίδη – «Του λέω ρε ό,τι έχεις βγάλτο στον αέρα να πάει να γ@μ@θ@@»
Στους διαλόγους που δημοσιοποιούνται σήμερα (02/07/25) πρωταγωνιστές της υπόθεσης κάνουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Μάκης Βορίδης
Εργασίες συγκομιδής ελαιοκάρπου. Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 . (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 44
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7