Κόσμος

ΗΠΑ: Πάνω από 600.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας μιας καταιγίδας

Περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στις ΗΠΑ, που πλήττονται από μια σφοδρή καταιγίδα με ριπές ανέμων που φθάνουν έως τα 140 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τις αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες (NWS).

Η πολιτεία της Μασαχουσέτης επλήγη περισσότερο και 466.000 νοικοκυριά βρίσκονταν βυθισμένα στο σκοτάδι στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας).

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες κρίνουν την κατάσταση «επικίνδυνη» και προειδοποιούν για «ριπές ανέμων τύπου κυκλώνα». Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν πολλά δέντρα.

«Οι μετακινήσεις δεν συστήνονται», ανέφεραν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Βοστόνης.

Η πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ επλήγη επίσης, με 91.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί αργότερα σήμερα, σύμφωνα με το NWS, που επισημαίνει ότι η καταιγίδα θα απομακρυνθεί από το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
FT: Χρηματιστής του Πιτ Χέγκσεθ επιχείρησε επενδύσεις στην άμυνα πριν τον πόλεμο - Φήμες για παραίτηση του υπουργού Πολέμου
Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει πόση ελευθερία είχε ο χρηματιστής να προχωρά σε επενδύσεις εξ ονόματος του υπουργού Χέγκσεθ, ούτε αν είχε προσωπικά γνώση ο υπουργός για τη θέση που επιδίωξε
U.S. Defense Secretary Pete Hegseth speaks during a cabinet meeting at the White House in Washington, D.C., U.S., March 26, 2026. REUTERS/Evelyn Hockstein 9