Ελλάδα

Eurostat: Κίνδυνος φτώχειας για το 31,5% των ανηλίκων στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 31,5% των παιδιών κάτω των 18 ετών στην Ελλάδα, έναντι ποσοστού 24,2% στη ΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat.

Τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν πως η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ όσον αφορά τον κίνδυνο της φτώχειας που διατρέχουν τα παιδιά, μετά τη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (36,2%), και την Ισπανία (31,8%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).

Ειδικότερα, στην ΕΕ το 71,9% του πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών που ζούσε σε νοικοκυριά πολύ χαμηλής έντασης εργασίας με εξαρτώμενα παιδιά διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας. Επίσης, το 50,5% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 7,7% των παιδιών με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Eurostat, με τον κίνδυνο της φτώχειας απειλείται στην ΕΕ το 42,1% των μονογονεακών νοικοκυριών, το 29,6% των νοικοκυριών με τρία ή περισσότερα παιδιά και το 32,9% των παιδιών με τουλάχιστον ένα γονέα με μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στο Ηράκλειο: 30χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητο την 27χρονη σύζυγό του μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους
Η γυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη στον δρόμο από περαστικούς οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία - Ο 30χρονος υποστηρίζει ότι άνοιξε μόνη της την πόρτα και έφυγε στο κενό - Τι εξετάζουν οι αρχές
Περιπολικό της Αστυνομίας 8
Διαφορές για ναρκωτικά φαίνεται να οδήγησαν στη δολοφονία του 54χρονου στη Θεσσαλονίκη - «Δεν ξέρουμε γιατί τον σκότωσαν ούτε ποιοι ήταν», λέει ξάδερφος του
Οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν την σορό του στον Λουδία ποταμό, όπου και οι δολοφόνοι του παραδέχτηκαν ότι τον πέταξαν, με τις έρευνες να παραμένουν άκαρπες
Το σπίτι του και το θύμα