Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΟΡΕΝ: Προσπάθειες για να κερδίσει τηλεθεατές – Η επιλογή του Λάτσιου και τα σχέδια

ΟΡΕΝ: Προσπάθειες για να κερδίσει τηλεθεατές - Η επιλογή του Λάτσιου και τα σχέδια

Άνοιγμα κάνει το ΟΡΕΝ με σκοπό να ανεβάσει τις χαμηλές πτήσεις του στους πίνακες τηλεθέασης.

Χαρακτηριστικό των φετινών επιδόσεών του είναι ότι το OPEN τον Οκτώβριο σημείωσε 5,1% τηλεθέαση μέσο όρο στο γενικό σύνολο με αποτέλεσμα να βρεθεί στην έβδομη θέση της κατάταξης, αμέσως μετά την ΕΡΤ1.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι εκπομπές του σταθμού, πλην… μίας (αυτής της Φαίης Μαυραγάνη που κάθε σαββατοκύριακο η εκπομπή της «Τώρα Ό,τι συμβαίνει» σημειώνει υψηλότατες τηλεθεάσεις!) συγκεντρώνουν στη συχνότητα του σταθμού ελάχιστους τηλεθεατές, αφού μαζί με τα… χλωρά καίγονται και τα ξερά…!

Ενδεικτικό αποτυχημένων επιλογών, παραγωγών και προγραμματισμού είναι το Glam Wars που βγήκε στον αέρα στις αρχές της εβδομάδας και σημειώνει… πολικές θερμοκρασίες, φτάνοντας σε τηλεθέαση «μαύρου», δηλαδή την ίδια τηλεθέαση που θα έκανε αν ο σταθμός είχε… τεχνικό πρόβλημα.

Ένα ακόμα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο σταθμό αφορά το X Factor που ήταν στα «χέρια» τους και μάλιστα βρισκόταν σε στάδιο προετοιμασίας, αλλά όπως αποκαλύψαμε πρώτα στο newsit.gr λόγω κακών χειρισμών από τους τότε επικεφαλής, το MEGA απέκτησε τα δικαιώματά του, ρίχνοντας Χ στο κανάλι της Παιανίας που έμεινε… με τα έξοδα της προετοιμασίας.

Τα προβλήματα αυτά λοιπόν… αλλά και αρκετά ακόμα… έκαναν την ιδιοκτησία του σταθμού να αναλάβει δράση και να αποφασίσει να στελεχώσει το σταθμό, έστω και καθυστερημένα… έστω και αν φαίνεται να έχει χαθεί η τρέχουσα σεζόν.

Έτσι λοιπόν εκτός από τη Χρύσα Μασούρου που επίσημα ανέλαβε από την αρχή της εβδομάδας τη διεύθυνση προγράμματος, επικεφαλής στο κανάλι της Παιανίας τοποθετείται ο Γιάννης Λάτσιος ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή της ιδιοκτησίας με την επιλογή του στελέχους προμηνύει ότι ο σταθμός δεν σκοπεύει… όπως δικαιολογημένα εκτιμάτο τους τελευταίους μήνες… να ρίξει σχεδόν «μαύρο» με επιλογές «απλά να υπάρχουν», αλλά σκοπεύει να μπει ξανά στη μάχη… με στόχο να μπει και στο κοντρόλ των τηλεθεατών.

Βέβαια, όπως ανέφερα ήδη η σεζόν έχει χαθεί και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου ο στόχος τους είναι να… επανιδρύσουν τον τηλεοπτικό σταθμό την επόμενη σεζόν με καινούργια προγράμματα και τουλάχιστον την τρέχουσα… να πορευθούν με ό,τι έχει αποφασιστεί έως τώρα.

Βέβαια ίσως γίνουν κάποιες… επιδιορθωτικές κινήσεις και υπάρξουν κάποιες… ελάχιστες… νέες παραγωγές στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν, δηλαδή από τον Φεβρουάριο, αλλά ο κύριος στόχος τους είναι ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν ελπίζοντας ότι το ΟΡΕΝ θα… ανοίξει ξανά για τους τηλεθεατές…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις