Ελλάδα

Επίταξη γιατρών: Περιορισμένη η προσέλευση των ιδιωτών – Πότε φεύγουν τα φύλλα πορείας

Εκπνέει το βράδυ της Δευτέρας (15.11.2021) η προθεσμία υποβολής πρόθεσης για ένταξη στο ΕΣΥ των ιδιωτών γιατρών που επιθυμούν να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τα νούμερα δεν κρίνονται ως ικανοποιητικά.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καλούνται να καταθέσουν στο Υπουργείο Υγείας τη διαθεσιμότητα των γιατρών, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επιστράτευσή τους. Ωστόσο, οι ιδιώτες γιατροί που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο ΕΣΥ δεν ξεπερνούν τους 25, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι Ιατρικοί Σύλλογοι αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, δηλώνουν την αισιοδοξία ότι κι άλλοι γιατροί θα ανταποκριθούν μέχρι το βράδυ. Να σημειωθεί πως αναζητούνται οι εξής ειδικότητες: εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι και γενικοί ιατροί, για να επανδρώσουν τα νοσοκομεία των δοκιμαζόμενων από την πανδημία περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε πως από εχθές το βράδυ και σήμερα, προστίθενται συνεχώς ονόματα γιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν εθελοντικά στο ΕΣΥ.

«Επιθυμία μας είναι να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες εθελοντικής παρουσίας ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο σύστημα. Πιθανολογώ ότι μέσα στην εβδομάδα, εάν δεν καλυφθούν τα κενά τα οποία υπάρχουν, θα γίνει και η διαδικασία της επίταξης των υπηρεσιών. Ήδη, όμως, οι Σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και υπάρχει ένα ευχάριστο μήνυμα: ότι σιγά – σιγά μας δίνονται καθημερινά άτομα που θέλουν να έρθουν εθελοντικά», τόνισε συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN.

Πως θα γίνει η επίταξη ιδιωτών γιατρών

Η διαδικασία συζητήθηκε διεξοδικά σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Αντίστοιχη διαδικασία είχε εφαρμοστεί τον περασμένο Μάρτιο για 206 ιδιώτες γιατρούς, οπότε θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

Τα πρώτα φύλλα επίταξης αναμένεται να ξεκινήσουν να αποστέλλονται από αύριο Τρίτη 16/11 και θα παραδίδονται από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους, στους οποίους ανήκουν. Από την Τετάρτη και μετά, οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν, όπου τους υποδεικνύει το έγγραφο που θα παραλάβουν.

Στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Να σημειωθεί πως τα κίνητρα που έχουν δοθεί στους ιδιώτες γιατρούς είναι: σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποζημίωση 2.000 ευρώ τον μήνα, 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία και δυνατότητα part-time απασχόλησης, με αμοιβή 1000 ευρώ τον μήνα.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας: Καμιά ανησυχία για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθου  
Αναφορά έκανε και στην σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, η οποία διήρκεσε περίπου έναν μήνα, με αποκορύφωμα τον Φεβρουάριο. «Ευτυχώς σταμάτησε, αλλά ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να επηρεάσει τις κρατήσεις», σχολίασε.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η Ειρήνη Μουρτζούκου επικοινώνησε με την γιαγιά του Παναγιωτάκη μετά την ομολογία της - «Το μωράκι φαίνονταν νεκρό» αποκαλύπτει η σπιτονοικοκυρά
«Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν», προσθέτει η σπιτονοικοκυρά
Ειρήνη Μουρτζούκου
Οι 6 παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Το βούλευμα απαριθμεί, συνολικά 10 αστοχίες - δομικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές στο παιχνίδι του λούνα παρκ - όπως προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη που διεξήχθη κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης
Το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική
Οι δυο αστυνομικίνες που κατάφεραν να «λυγίσουν» την Ειρήνη Μουρτζούκου και να ομολογήσει– Πως κέρδισαν την εμπιστοσύνη της
Οι αρχές θέλουν να προλάβουν να πάρουν την ομολογία της 25χρονης κατηγορούμενης και για τους πέντε θανάτους πριν τη μεταγωγή της την Κυριακή
ειρήνη μουρτζούκου
5