Κόσμος

Φυσικό αέριο: Πούτιν και Βούτσιτς συμφώνησαν στα 270 δολάρια ανά 1.000 κυβικά για το επόμενο εξάμηνο

Η Ρωσία συμφώνησε να συνεχίσει να πωλεί στη Σερβία φυσικό αέριο στην τρέχουσα τιμή των 270 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα για τους επόμενους έξι μήνες, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Φυσικά, ο ίδιος (ο Πούτιν- σ. TASS) αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι για μας το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου, των ποσοτήτων του και της ευελιξίας. Ο πρόεδρος Πούτιν έδειξε εξαιρετική φιλικότητα προς την Σερβία. Καταφέραμε να έχουμε την απίθανη τιμή των 270 δολαρίων για τους επόμενους έξι μήνες…Συμφωνήσαμε για την αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου για τους επόμενους έξι μήνες καθώς και για την ευελιξία (στις προμήθειες) για την οποία παρακάλεσα ιδιαίτερα τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Βούτσιτς, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν στο Σότσι.

Ο Βούτσιτς είχε ζητήσει από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα «ευνοϊκές» τιμές φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς η παγκόσμια ζήτηση έχει ανακάμψει εν μέσω πανδημίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βούτσιτς επεδίωκε την αγορά περίπου 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο.

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom δήλωσε ότι αναμένει ότι η μέση τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα είναι πάνω από 300 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραυματίστηκαν επιβάτες πτήσης της JetBlue Airways – Οι πιλότοι έκαναν αναγκαστική προσγείωση στη Φλόριντα
Το αεροσκάφος, ένα Airbus A320, εκτελούσε την πτήση 1230 και είχε αναχωρήσει από το Κανκούν του Μεξικού με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Νιούαρκ Λίμπερτι στο Νιου Τζέρσεϊ
Αεροσκάφος της JetBlue Airlines
Axios: «Προ των πυλών» η σύσταση διεθνούς ασφάλειας στη Γάζα – Οι προϋποθέσεις, το «ναι» της Χαμάς και ο ρόλος της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ πιέζουν για την οριστικοποίηση του σχεδίου για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης ασφαλείας, με διάφορες χώρες να είναι διατεθειμένες να στείλουν στρατεύματα προκειμένου να επικρατήσει η ειρήνη στη Γάζα
Μια λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μια κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας.