Κόσμος

Κορονοϊός – Πορτογαλία: Υπέρ των νέων μέτρων οι περισσότεροι πολίτες

Η Πορτογαλία επέβαλλε και πάλι περιορισμούς κατά του κορονοϊού λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και της απειλής για τη νέα μεταδοτικότερη παραλλαγή.

Μάλιστα οι πολίτες στην Πορτογαλία δεν είναι αντίθετοι στο μεγαλύτερο ποσοστό στα μέτρα αλλά και στον εμβολιασμό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ξέσπασαν επεισόδια προσφάτως.

«Εγκρίνω. Πρέπει να υπάρξει κάτι που θα φρενάρει τη διασπορά. Δεν έχει τελειώσει ακόμη και δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει… Επομένως, πιστεύω ότι είναι πολύ καλό, καθώς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», είπε σχετικά με τα μέτρα η Αντονία Κόστα, μια κάτοικος της Λισαβόνας, ηλικίας 62 ετών.

Με σχεδόν 87% ποσοστό εμβολιασμών, ένα από τα υψηλότερα παγκοσμίως, η Πορτογαλία έδωσε εντολή για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, συνέστησε την τηλεργασία, όπου είναι δυνατή, καθιστώντας την υποχρεωτική την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ενώ αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για τα τεστ κορονοϊού.

Ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα αποδεικτικό αρνητικού τεστ για να μπαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ και να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις, ενώ το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για τη διαμονή σε ξενοδοχεία, την είσοδο στα γυμναστήρια και τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

«Νομίζω ότι τα μέτρα εξακολουθούν να μην είναι αρκετά, όμως ας περιμένουμε και να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος» για να ελέγξουμε τη νόσο, λέει η Μαρία ντε Φάτιμα, μια 50χρονη κάτοικος της Λισαβόνας.

Οι περιορισμοί, που προβλέπουν μεταξύ άλλων την απαίτηση από όλους τους επιβάτες που φθάνουν στην Πορτογαλία να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους, θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη.

Ο Χοάο Βαλέντε, ένας 70χρονος συνταξιούχος, υποστηρίζει πως τα μέτρα «θα μπορούσαν να είναι αυστηρότερα, όμως προς το παρόν, προκειμένου να μην επηρεάσουν την οικονομία, είναι λογικά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαλαισία: 7 νεκροί σε ναυάγιο λέμβου με μετανάστες κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
Οι μαλαισιανές αρχές έχουν ανασύρει τουλάχιστον επτά σορούς και έχουν διασώσει 13 επιζώντες, μετά την ανατροπή σκάφους που μετέφερε μέρος ομάδας περίπου 300 μεταναστών, πιθανότατα από τη Μιανμάρ
Ναύτης της Μαλαισιανής Υπηρεσίας Θαλάσσιας Επιβολής του Νόμου ελέγχει έναν επιζώντα που διασώθηκε από το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, μετά τη βύθιση ενός σκάφους από το Buthidaung της Μιανμάρ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά την καταγγελία για μοντάζ σε ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ
Αποχωρεί και η επικεφαλής του BBC News, Ντέμπορα Τέρνες, εν μέσω καταγγελιών για έλλειψη πολιτικής ουδετερότητας και παραπλανητικό μοντάζ σε ομιλία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής της BBC, Τιμ Ντέιβι