Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60: Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμο

Η ανάγκη εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών «είναι τόσο μεγάλη κι έφτασε να το κάνει και η Ελλάδα και η Ευρώπη ως τελευταίο μέσο», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος, σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

«Από άποψη νομικής, συνταγματικής, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμο», είπε ο Χαράλαμπος Γώγος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, τονίζοντας ότι οι ειδικοί για θέματα υγείας «μιλάνε πάντα για την αναγκαιότητα. Η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει με άλλα, οικονομικά και συνταγματικά θέματα».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι, «οι υγειονομικοί μιλούσαν για υποχρεωτικότητα επειδή δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο ό,τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία».

Σχετικά με τις «πηγές ενημέρωσης και επηρεασμού» των αρνητών όταν μεταξύ τους συγκαταλέγονται ακόμη και γιατροί, ο Χαράλαμπος Γώγος είπε πως, «πολλές περιπτώσεις Ιατρικών Συλλόγων έχουν ξεκινήσει ήδη για πειθαρχικά, υπάρχει όμως πολύ χώρος για τέτοιες περιπτώσεις που επηρεάζονται από το διαδίκτυο».

Για αυτό και ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι, «πρέπει η ενημέρωση για τον εμβολιασμό να μπει στην πρώτη γραμμή των γιατρών που έχουν άμεση σχέση με της οικογένεια. Δηλαδή να ενημερώνει ο οικογενειακός γιατρός ή ο γυναικολόγος».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, ο Χ.Γώγος είπε πως «έχει γίνει καιρό η συζήτηση», εξηγώντας ότι, «αλλάζουν συνεχεία τα δεδομένα», σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι που νοσούν είναι αυτοί που έχουν κάνει και τη 2η δόση και πριν από το εξάμηνο».

«Χρειάζεται ροή ενημέρωσης γιατί τα επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν», κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 7χρονου στο Ζεφύρι τον Οκτώβριο του 2023
Το παιδί που έπαιζε ανυποψίαστο στην αυλή δέχτηκε τους πυροβολισμούς, έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος αλλά «έσβησε» λίγο μετά στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Αστυνομία 3
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI 1
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2