Ελλάδα

Κορονοϊός – Νίκος Θωμαΐδης: Η Κρήτη μπορεί να έχει περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Η μόνη περιοχή της Ελλάδας στην οποία δεν μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού είναι η Κρήτη, όπως σημειώνει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης, επικαλούμενος αναλύσεις των λυμάτων του νησιού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Θωμαΐδης είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού «πάει ανάποδα» από τις υπόλοιπες περιοχές και ενδεχομένως στο νησί να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον και να οφείλεται εκεί η σταθερότητα του φορτίου.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ύφεση του κύματος ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις αναλύσεις του καθηγητή.

Όμως, ο Νίκος Θωμαΐδης προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα καθώς υπάρχουν από τη μια οι λοιμώξεις, οι οποίες θα αυξηθούν στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και από την άλλη υπάρχει η Όμικρον, που φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Για αυτό και θα πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο, καθώς με την τρίτη δόση εμβολίου σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον.

Σχολιάζοντας την άποψη του κ. Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και μέτρα στην εστίαση, ο κ. Θωμαΐδης απάντησε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να ακούγονται από έναν επιστήμονα της υγείας του διαμετρήματός του κ. Παυλάκη ωστόσο ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει εάν θα ληφθεί το ένα ή το άλλο μέτρο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι όπως η αγορά αλλά και η συνολική ψυχική υγεία στην κοινωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Εάν ο Γιάννης Λάλας ήταν που πήρε τη ζωή του Γιώργου μου ας τον συγχωρήσει ο Θεός» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της χήρας Καραϊβάζ
«Μ' έπιασε μια τρεμούλα μου κόπηκαν τα πόδια είναι σαν να ξαναζώ τη δολοφονία του Γιώργου μου όλα γυρνούν στο κεφάλι μου» γράφει σε ανάρτησή της η Στάθα Καραϊβάζ
Η Στάθα Καραϊβάζ
«Ζωσμένο» από αστυνομικούς το χωριό Βορίζια μετά τους πυροβολισμούς, σήμερα η κηδεία του 39χρονου - Φόβοι για νέο κύκλο αίματος
Ένα σπίτι φαίνεται ότι στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει ο νέος κύκλος αίματος στο πολύπαθο από τις βεντέτες χωριό της Κρήτης - Στο νοσοκομείο δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται φρουρούμενοι, γιατί η αστυνομία θεωρεί ότι συμμετείχαν στα επεισόδια
Μακελειό στα Βορίζια
16