Πολιτική

Φίλιππος Φόρτωμας: Δεν είναι εύκολο να επανέλθεις μετά τη διασωλήνωση

Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του έδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας καθώς χτυπήθηκε από τον κορονοϊό πριν προλάβει να κάνει την τρίτη δόση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Σήμερα, μέσα από το νοσοκομείο, με δυσκολία αφού ακόμα και τώρα χρειάζεται την παροχή οξυγόνου, ο 40 ετών βουλευτής Φίλιππος Φόρτωμας μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και περιγράφει την περιπέτεια που βιώνει.

«Κόλλησα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή. Την Πέμπτη είχα ένα self test έκανα που έδειξε ότι είχα τον ιό. Κυριακή το βράδυ είχα δύσπνοια και βήχα πολύ πιο έντονο και την Δευτέρα πρωί έκανα μία ακτινογραφία που έδειξε ότι είχα συμπτώματα στους δύο πνεύμονες.Έκανα την εισαγωγή από εκεί και μετά έκατσα δύο μέρες και διασωληνώθηκα στην ΜΕΘ».

«Η διασωλήνωση σε γυρίζει πίσω»

Ο Φίλιππος Φόρτωμας, τυχερός μέσα στην ατυχία του, πολύ γρήγορα παρουσίασε βελτίωση με το οξυγόνο να επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα και τους γιατρούς να αποφασίζουν σύντομα, μετά από δυο μέρες σχεδόν, να τον αποσωληνώσουν.

Ωστόσο, όπως λέει και ο ίδιος, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση το να επανέλθεις.

«Η διασωλήνωση με έχει πάει πολύ πίσω οπότε αυτό θέλει σιγά σιγά αποκατάσταση. Είμαι ακόμα με το οξυγόνο, παίρνω ακόμα αντιβίωση και φάρμακα. Οπότε κάνω κάποιες κινήσεις σηκώνομαι σιγά σιγά αλλά δεν έχω πλήρη αποκατάσταση και αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα βήμα – βήμα. Η αδυναμία είναι κυρίως γιατί μιλάμε για μία καταστολή πλήρη του οργανισμού».

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ δεν σταματά λεπτό να προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί, καθώς στην δική του περίπτωση, το εμβόλιο υπήρξε αποδεδειγμένα, η σωτηρία του.

«Ήταν μία δύσκολη περιπέτεια της υγείας μου και η αποκατάσταση είναι σημαντική αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχα κάνει το εμβόλιο. Είχα κάνει και τις δύο δόσεις, Astra Zenecca. To εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο το οποίο διαθέτει η επιστήμη για τον κορoνοϊό, το οποίο προστατεύει ακόμα και εμένα σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι, με προφύλαξε ώστε να μην διασωληνωθώ πολλές περισσότερες ημέρες, από περισσότερες επιπλοκές».

Έχοντας ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του ώσπου να επανέλθει υγιής και πάλι στα καθήκοντά του, ο βουλευτής κοιτάει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία κι ελπίζει σύντομα να αφήσει τον εφιάλτη πίσω του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7