Ελλάδα

Κορονοϊός – Επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins: Εάν κρατήσουμε τον ιό σαν κρύωμα, νικήσαμε

Στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία των ΗΠΑ με την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και το «αποτύπωμα» της μετάλλαξης Όμικρον, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins Παναγής Γαλιατσάτος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (10/1) στο MEGA. 

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδημία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε ο Παναγής Γαλιατσάτος, μιλώντας για την πανδημία του κορονοϊού και την κατάσταση στα νοσοκομεία. «Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι», πρόσθεσε. 

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλά να μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά. Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα φύγει. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορονοϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός από ανακοπή 46χρονος στο Ναύπλιο μετά από τσίμπημα μέλισσας - Του προκάλεσε αλλεργικό σοκ
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, με τον 46χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς.  
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Προφυλακιστέος ο αστυνομικός για το τροχαίο στη Βουλή με θύμα τον 63χρονο
Ο 43χρονος οδηγός αστυνομικός, πέρασε με κόκκινο, κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε μετωπικά με την μοτοσυκλέτα του 63χρονου, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει θανάσιμα
Τροχαίο δυστύχημα 18