Κόσμος

Γερμανία: Απορρίφθηκαν προσφυγές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών από το Συνταγματικό Δικαστήριο

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε τις προσφυγές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, ο οποίος αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου. Οι ενάγοντες ζητούσαν την αναστολή εφαρμογής του μέτρου μέχρις ότου κριθεί η συνταγματικότητά του. 

Η απόφαση τον περασμένο Δεκέμβριο τόσο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου όσο και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού όλων όσοι εργάζονται στον ευρύτερο υγειονομικό τομέα, σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρα αποκατάστασης, προκάλεσε κύμα προσφυγών -κυρίως από ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη σήμερα (11.02.2022) ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί, από νομική άποψη, να εφαρμοστεί κανονικά, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η εξέταση της συνταγματικότητας του μέτρου. 

Οι δικαστές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στάθμισαν σε αυτή τη φάση τις συνέπειες ενδεχόμενης αναστολής της εφαρμογής του νόμου σε σχέση με τις συνέπειες από την εφαρμογή του, ακόμη και αν αργότερα κριθεί αντισυνταγματικός. «Η πολύ χαμηλή πιθανότητα σοβαρών συνεπειών από τον εμβολιασμό αντισταθμίζεται από τη σημαντικά υψηλότερη πιθανότητα συνεπειών σε βάρος ιδιαίτερα ευάλωτων ανθρώπων», αναφέρει το Δικαστήριο και προσθέτει ότι σε αυτή τη φάση «δεν υπάρχουν εκτεταμένες συνταγματικές ανησυχίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα στοιχεία για το «έγκλημα τιμής» στο Άμστερνταμ: Έπνιξαν σε βάλτο την 18χρονη αδερφή τους με εντολή του πατέρα τους επειδή είχε social media και δεν φορούσε μαντίλα
Τα δύο αδέλφια επιμένουν ότι δεν συμμετείχαν στο έγκλημα και ότι ο πατέρας τους το διέπραξε μόνος του - Ο τελευταίος διαφεύγει στη Συρία
Το πτώμα της Ryan Al Najjar βρέθηκε 6 μέρες μετά την εξαφάνισή της
Θάνατος με ερωτηματικά στην Κύπρο: 76χρονος Βρετανός πέθανε και παρέδωσαν τη σορό του στη χήρα χωρίς την καρδιά του
«Μου είπαν ότι κάποιος είχε αφαιρέσει την καρδιά του Μάικλ και έτσι δεν μπορούν να καθορίσουν την αιτία θανάτου» καταγγέλλει η 73χρονη σύζυγός του - «Ήμουν τόσο σοκαρισμένη. Ήταν φρικτό»
Διάδρομος νοσοκομείου
Νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφο, την οποία έσπευσε να χαρακτηρίσει «ανίκανη να πετύχει τέλειο σκορ σε γνωστικό τεστ»
«Δεν ήταν ο εγκέφαλος, γιατί έκανα τεστ γνωστικών ικανοτήτων και το πέτυχα τέλεια. Πήρα άριστα - κάτι που εσύ θα ήσουν ανίκανη να κάνεις»
Τραμπ