Πολιτική

Κομισιόν σε Τουρκία: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της

Την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πήτερ Στάνο.

«Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαμφισβήτητη» υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, ο Πήτερ Στάνο αναφέρει ότι «τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε πρόσφατη συνέντευξη, που αμφισβητούν την κυριαρχία της Ελλάδας σε ορισμένα από τα νησιά της, είναι αντιπαραγωγικά και έρχονται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που ζητούνται στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 23 Μαρτίου και τις 24-25 Ιουνίου. 2021».

«Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαμφισβήτητη. Η Τουρκία θα πρέπει να το σεβαστεί, να απέχει από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες ως προς αυτό, να δεσμευτεί απερίφραστα σε σχέσεις καλής γειτονίας και να εργαστεί για την ειρηνική επίλυση τυχόν διαφορών. Οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κατώτατο μισθό στα 920 ευρώ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αύξηση 40 ευρώ τον μήνα από πέρυσι
Πρόκειται για μηνιαία αύξηση 40 ευρώ από πέρσι, που πρακτικά είναι μισός μισθός ετησίως. Σημειώνεται πως είναι η 6η κατά σειρά αύξηση, με την σωρευτική πρόοδο να είναι στο +41,5% από το 2019
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 32