Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: «Ζήσαμε μια πύρινη κόλαση», λέει επιβάτης του Euroferry Olympia

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: «Ζήσαμε μια πύρινη κόλαση», λέει επιβάτης του Euroferry Olympia

Εικόνες και στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του περιγράφει στο newsit.gr ο Γιώργος Παρλάντζας, οδηγός φορτηγού, ο οποίος επέβαινε στο πλοίο Euroferry Olympia, που σήμερα τα ξημερώματα παραδόθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας.

Ο οικογενειάρχης από την Ελασσόνα, με φωνή που φανερώνει ότι είναι άκρως καταβεβλημένος, χαρακτηρίζει στο newsit.gr αυτό που έζησε ως μία κόλαση.

Δούλευε για το μεροκάματο και πήγαινε στην Ιταλία το εμπόρευμα και ξαφνικά λίγο πριν τις 4.30 τα χαράματα οι φωνές του πληρώματος ξύπνησαν εκείνον και άλλους συναδέλφους του και μαζί άρχιζαν να ζουν τον εφιάλτη. Παραμένουν όλοι σε κατάσταση σοκ.

«Κόλαση! Πύρινη κόλαση! Ένα καράβι με 100 αυτοκίνητα μέσα, ε φυσικά αμέσως ”λαμπάδιασε”. Δεν προλάβαμε καν να ακούσουμε εκρήξεις και κρότους. Όταν ακούσαμε τις εκρήξεις που γίνονταν, ευτυχώς κατέβει έξω στις βάρκες. Πάλι καλά που έπεσε το πλήρωμα με τα μούτρα», ανέφερε περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές.

«Έφυγα τελευταίος από το πλοίο»

Ο επιβάτης που βίωσε τον τρόμο στο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας Grimaldy Lines, περιγράφει τις συγκλονιστικές ώρες που έζησε μαζί με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους. «Ήμασταν πολλοί οδηγοί, αλλά οι περισσότεροι είναι ξένοι και ήταν με τα παιδάκια τους. Μέσα στη βάρκα που ήμουν εγώ, ήταν μία μάνα κρατούσε ένα βρέφος λίγων μηνών. Το κρατούσε δυνατά στα χέρια της. Τι να πρωτοπώ. Πρώτα είχαμε τα γυναικόπαιδα και μετά εμείς, τελευταίος έφυγα από το πλοίο. Δεν τους ξέρω ούτε τους είδα τους αγνοούμενους. Τι να πούμε τώρα. Μακάρι να βρεθούν».

Σε ερώτηση του newsit.gr πόσες ώρες κράτησε η περιπέτειά τους ο κος. Παρλάντζας δίνει απάντηση που καθηλώνει. «Ποιος κοίταζε ώρα, ποιος να κοιτάξει και ποιος να κάνει βίντεο; Τι να δείξουμε; Ότι θα μας φάνε τα ψάρια; Ένας να έπεφτε στην θάλασσα, δεν γλίτωνε με τίποτα. Πραγματικά πάλι καλά που ήμασταν ψύχραιμοι και σωθήκαμε».

«Χάσαμε τις περιουσίες μας» 

Ο κ. Παρλάντζας μιλάει στο newsit και βρίσκεται σε απόγνωση γιατί είναι είναι και ιδιοκτήτης του φορτηγού που μετέφερε εμπόρευμα και το οποίο καταστράφηκε λόγω της μεγάλης φωτιάς. «Χάσαμε τα αυτοκίνητά μας. Κάηκαν τα αμάξια μας, οι περιουσίες μας. Πρέπει τώρα να πάμε να πάρουμε χαρτιά, να βγάλουμε άλλα έγγραφα, να κάνουμε διαγραφή του αυτοκίνητου. Τι να σας πω τώρα; Περιουσίες. Τώρα ακόμα διασώζουν τους ανθρώπους. Ούτε στα σπίτια μας δεν μπορούμε να πάμε, μιλήσαμε με τις οικογένειές μας. Μεγάλο πράγμα, καταστροφή».

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής με λεωφορεία μετέφεραν τους ταλαιπωρημένους επιβάτες σε εστιατόρια της περιοχής. «Φύγαμε από το ξενοδοχείο με λεωφορείο και μας πάνε κάπου και να φάμε μια μπουκιά. Θα ξαναγυρίσουμε να ξεκουραστούμε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Αυτό περιμένουμε και εμείς να δούμε τι θα μας πούνε. Μήπως χρειάζεται να δώσουμε καμία κατάθεση».

Την ίδια στιγμή, το newsit.gr επικοινώνησε και με την σύζυγό του Κατερίνα η οποία δεν έκρυψε την μεγάλη της αγωνία όταν συνειδητοποίησε ότι ο άνθρωπός της ήταν μεταξύ των επιβαινόντων του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia, αλλά και την ανακούφισή της όταν ο ίδιος επικοινώνησε μαζί της και της είπε ότι είναι καλά στην υγεία του. «Γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια, Άγιο είχε! Είναι καλά, αλλά ”πάει” το φορτηγό μας. Σίγουρα θα τους κρατήσουν και σήμερα εκεί στο ξενοδοχείο. Όλοι εκεί οι φορτηγατζήδες και όλοι οι άνθρωποι έχουν πάθει σοκ, κάποιοι όπως και εμείς μείναμε χωρίς δουλειά».

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις