Ελλάδα

Λιμενικό για το επεισόδιο με τους Τούρκους ψαράδες στις Οινούσσες: Πετούσαν πέτρες και δεν έφευγαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοίνωση για το σοβαρό επεισόδιο που έγινε την Τρίτη το απόγευμα ανάμεσα σε πλωτό του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα έγιναν στις έξι το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Χίο και τις Οινούσσες. 

Το τουρκικό αλιευτικό ψάρευε παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη στις προβλεπόμενες συστάσεις, τόσο μέσω VHF όσο και δια ζώσης, καλώντας τους Τούρκους να απομακρυνθούν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού με σκοπό να το  εμβολίσει. Επίσης, οι τούρκοι ψαράδες πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα βαριά αντικείμενα.

Τότε, έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών στον αέρα και σε ασφαλή τομέα από το περιπολικό του Λιμενικού, με αποτέλεσμα το τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αποχωρήσει με ανατολική πορεία για τα τουρκικά παράλια. 

Φυσικά η τουρκική πλευρά παρουσιάζει ως συνήθως άλλη εκδοχή για το περιστατικό και μάλιστα ισχυρίζεται ότι υπάρχει και τραυματίας από τους αλιείς. 

MILLIYET

limenikosabah

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε καραντίνα 45 ημερών στο «Αττικόν» ο Έλληνας επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο με τον χανταϊό - «Καμία ένδειξη ασθένειας»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε νέα ανάρτησή του τόνισε πως ο 70χρονος δεν νοσεί, είναι ασυμπτωματικός και επεσήμανε πως μπήκε σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους
ασθενοφόρο στο Αττικό νοσοκομείο
26