Ελλάδα

Ελένη Τουλουπάκη: Πήρε τρίτη προθεσμία για να απολογηθεί εν μέσω χειροκροτημάτων

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου προσήλθε σήμερα η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της, Βασίλη Χειρδάρη.

Η Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε και έλαβε νέα, την τρίτη κατά σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Πλέον η κ. Τουλουπάκη θα παρουσιαστεί στην ανακρίτρια στις 4 Απριλίου 2022.

Τόσο κατά την είσοδο της κ. Τουλουπάκη όσο και κατά την αποχώρησή της από τον Άρειο Πάγο, έξω από δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα, τα οποία φώναζαν «Μπράβο Ελένη» υπό τον ήχο χειροκροτημάτων. Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Η κ. Τουλουπάκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος) και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένοχος 55χρονος που παρενοχλούσε 4χρονο κοριτσάκι και έστελνε ερωτικά γράμματα σπίτι του στην Θεσσαλονίκη - «Δεν την έχω πειράξει ποτέ»
Οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αρχές αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε από τις συστάσεις που του έγιναν συνεχίζοντας να την παρενοχλεί
Ανήλικη 1
Ένας 21χρονος δολοφόνησε την 52χρονη μητέρα του στη Λάρισα - Προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα με τον ξάδερφό του
Οι δράστες τύλιξαν την γυναίκα σε ένα πάπλωμα για να την βγάλουν από το σπίτι, όταν τους είδε κάποιος γείτονας και ειδοποίησε την Αστυνομία
Δολοφονία Λάρισα 16
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα