Ελλάδα

Δημοσκόπηση Marc: Οι ανατιμήσεις των προϊόντων «καίνε» τους πολίτες – Τι λένε για τον πόλεμο και τον εκλογικό νόμο

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις των προϊόντων προβληματίζουν τους πολίτες σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc (δείτε εδώ το πρώτο μέρος) που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 οι πολίτες εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις των προϊόντων.

Συγκεκριμένα το 39,6% λέει πως αναγκάζεται να περιορίσει βασικές ανάγκες, το 37,9% λέει πως δυσκολεύεται αλλά θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες, το 15,5% πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ενώ ένα 6,9% πως δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα.

dimoskopisi marc

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες όφειλες των νοικοκυριών ή τις οφειλές σε διακανονισμό έχει το 25,7% για λογαριασμούς ρεύματος, το 21,2% υποχρεώσεις σε τράπεζες και το 29,5% για ενοίκια.

dimoskopisi marc

Αναφορικά με τον πόλεμο και τις «συμπάθειες» των πολιτών το 64,7% έχει θετικά αισθήματα για την Ουκρανία έναντι μόλις 27,8% που βλέπει θετικά τη Ρωσία.

dimoskopisi marc

Θετικά συναισθήματα έχουν οι πολίτες και για τη Γαλλία σε ποσοστό 71,9% και για την Ευρωπαική Ένωση σε ποσοστό 51,9% ενώ τα αρνητικά συναισθήματα υπερτερούν για τις ΗΠΑ με 50,9% και για τη Γερμανία με 59,5%.

Στο πολιτικό σκέλος και αναφορικά με τον εκλογικό νόμο το 45% είναι κατά της αλλαγής, το 44,2% υπέρ ενώ το 10,8% δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

dimoskopisi marc

Πιο συγκεκριμένα οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι υπέρ της αλλαγής σε ποσοστό 64,8% και αυτοί του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 51,2%. Αντίθετα κατά της αλλαγής της απλής αναλογικής τάσσονται οι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ κατά 70,3%, του ΣΥΡΙΖΑ κατά 64,8% ενώ όσοι ψήφισαν άλλο κόμματα με ποσοστό 55,1%.

dimoskopisi marc

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Γολγοθάς των πυρόπληκτων στη Κερατέα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Είμαι 11 μέρες χωρίς ρεύμα»
Χωρίς ρεύμα, με καμένα σπίτια και ζώα, οι πυρόπληκτοι της χώρας προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, αντιμετωπίζοντας τεράστιες δυσκολίες στην καθημερινότητά τους
Η κυρία Αργυρώ Πάλλα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και 11 μέρες 1
Γεωργιάδης: «Το ΕΣΥ δεν καταρρέει» – Πρώτη στην ΕΕ σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες η Ελλάδα δείχνει η Eurostat
Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τα στοιχεία είναι ίδια από το 2016, «είμαστε πάντα τελευταίοι», του χρόνου στη δημοσκόπηση της Eurostat «θα είμαστε πολύ καλύτερα» - Η ιστορία του δισεκατομμυριούχου σε κέντρο υγείας ελληνικού νησιού
Άδωνις Γεωργιάδης
8