Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένας ήρωας με παντούφλες: Πού είναι η περίφημη πλατεία που γυρίστηκε η ταινία

Ένας ήρωας με παντούφλες: Πού είναι η περίφημη πλατεία που γυρίστηκε η ταινία

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος έχει αφήσει πλούσια παρακαταθήκη με ταινίες που κυριολεκτικά άφησαν εποχή και μπορεί να τις δει κανείς πολλές φορές με την ίδια διάθεση και λαχτάρα μέχρι το τέλος.

Μια από τις ταινίες που ξεχώρισαν και θεωρείται κλασικό αριστούργημα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι το «Ένας ήρωας με παντούφλες».

Μια ταινία με τον Βασίλη Λογοθετίδη -και συγκεκριμένα η τελευταία του- που περνά πολλά μηνύματα στον θεατή και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις αγαπημένες των θαυμαστών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Μια ταινία που καταφέρνει να είναι κωμική και δραματική ταυτόχρονα αποτελώντας έτσι ένα ξεχωριστό κύκνειο άσμα του μεγάλου Έλληνα κωμικού.

Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός στρατηγού, του Λάμπρου Δεκαβάλα (Βασίλης Λογοθετίδης), ο οποίος παρά το ένδοξο παρελθόν του, είναι πλέον αναγκασμένος να ζει κάτω από τη φτώχεια. Μέσα από διηγήσεις και ιστορίες, ο θεατής μαθαίνει για τους αγώνες και τις θυσίες του για το έθνος, που έρχονται σε αντίθεση με τον τρόπο με τον όποιο ζει, φτωχικά πλέον με την οικογένειά του.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις