Ελλάδα

Πλεύρης για μάσκες: Θα παραμείνουν σε κάποιους χώρους, αύριο οι αποφάσεις της επιτροπής

Στην χρήση της μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (17.05.2022) στον ΣΚΑΪ. Επέμεινε δε πως η πανδημία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη «και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, γιατί ενδεχομένως το φθινόπωρο να χρειάζεται να επανέλθουμε σε μέτρα». 

«Θα περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων, αύριο (18.05.2022), για το θέμα της μάσκας, καθώς στην Επιτροπή θα συζητηθεί και το σκέλος που έχει να κάνει με τη χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, υπάρχει μια σύσταση ευρωπαϊκή, η οποία αναφέρει ότι από τις 16 Μαΐου στα αεροπλάνα δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η μάσκα και πρέπει να υπάρχει απλώς σύσταση μάσκας. 

«Αυτό, μετά ως προς την εξειδίκευση εναπόκειται στο κάθε κράτος-μέλος. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και αύριο στην Επιτροπή των ειδικών είναι και αυτό το σκέλος. Να ξέρετε ότι εμείς στο κομμάτι της μάσκας επειδή είναι ένας ήπιος περιορισμός αντιλαμβανόμαστε ότι θα μπορούμε να πάμε ένα στάδιο παραπάνω και να υπάρξει περιορισμός όπως είχαμε ανακοινώσει αν θυμόσαστε και στα μέτρα πριν την 1η Μαΐου. Είχαμε πει ότι τουλάχιστον μέχρι 31 Μαΐου παραμένει η μάσκα και κοιτάμε μετά τις εξαιρέσει» εξήγησε ο υπουργός.

«Όλα αυτά θα συζητηθούν αύριο στην επιτροπή, αλλά αντιλαμβάνεσθε ότι είναι σημαντικό τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές χώρες να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή σε αυτό», κατέληξε.

Ωστόσο, ο υπ. Υγείας σημείωσε πως η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους χώρους που θα υποδείξει η Επιτροπή. «Σε χώρους εξαιρέσεων, όπως χαρακτηριστικά πολλές φορές το έχω πει κατ΄ ελάχιστον νοσοκομεία, χώροι που είναι ευάλωτα άτομα. Αλλά από εκεί και πέρα, αν χρειάζεται να είναι παραπάνω ή λιγότεροι οι χώροι, αυτό είναι κάτι που θα εισηγηθεί η Επιτροπή, όπως αντίστοιχα είμαστε και αρκετά επιφυλακτικοί και έχουμε μιλήσει και με την Υπουργό Παιδείας την κ. Κεραμέως στο κομμάτι των σχολείων. Γιατί τα σχολεία ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου, άρα καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ λίγος ο χρόνος που απομένει. Και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις που εκεί πέρα θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας. Θα παραμένει η σύσταση αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», σημείωσε επίσης.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο 50χρονος που είχε στείλει ακατάλληλη φωτογραφία σε 13χρονη και απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Αρκαδία
Ο 50χρονος φέρεται να προσέγγισε την κοπέλα μέσω social media, να αντάλλαξαν μηνύματα και στη συνέχεια να προχώρησε σε βιντεοκλήση, κατά την οποία επέδειξε τα γεννητικά του όργανα
Χειροπέδες
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα από την Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 164 έλεγχοι έπειτα από καταγγελίες πολιτών κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχουν δηλωθεί
Οικόπεδο με συγκεντρωμένα ξύλα στην Λ. Μαραθώνος 6
Η Meta υπέρ του ελληνικού σχεδίου για «age verification» σε Facebook και Instagram: «Η ασφάλεια των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Η ελληνική πρόταση βασίζεται στην ιδέα του αυτόματου ψηφιακού ελέγχου της ηλικίας - Το non-pape rπαρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο
facebook 1
Σε ύφεση η φωτιά στην Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα σε Τσακαίους, Κάρυστο, Μεσοχώρια και Λιμνιώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα
Στο σημείο επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 45 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ με το πρώτο φως του ηλίου ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού
Φωτιά στην Εύβοια 4