Πολιτική

Τσίπρας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η βενζίνη 2,5 ευρώ, ο πληθωρισμός 11% και η μείωση εισοδήματος

Περιοδεία στη Μυτιλήνη κάνει σήμερα (02.06.2022) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και βενζινάδικο όπου άκουσε την αργή του πρατηριούχου.

Με εμπόρους και καταναλωτές στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης συναντήθηκε σήμερα στη διάρκεια της περιοδείας του στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννη Μουτζούρη και τον πρόεδρο των καταστημάτων εστίασης «Ασπίδα», Νίκο Γιαννάκα. Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε στο κλίμα της περιόδου και τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες με τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από την περίοδο της πανδημίας και τις αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας. Ανάλογη και η άποψη του κ. Γιαννάκα ο οποίος σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την εστίαση και ότι ήδη έχουν αρχίσει τα λουκέτα στα καταστήματα.

Επισκέφθηκε επίσης πρατήριο υγρών καυσίμων, στο οποίο ο ιδιοκτήτης αναφέρθηκε «στην οργή των πολιτών αλλά και στα προβλήματα επιβίωσης του κλάδου του από την εκτόξευση της τιμής των καυσίμων».

«Το κρίσιμο θέμα είναι ότι αν συνεχιστεί η αύξηση των τιμών στα καύσιμα σε συνδυασμό με τη μεγάλη άνοδο των τιμών στην ενέργεια, ο πληθωρισμός θα πάρει την ανηφόρα και θα δημιουργήσει συνθήκες συνολικής πίεσης στην οικονομία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

tsipras mitilini

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δυστυχώς η κατάσταση στην αγορά επιδεινώνεται. Ιδίως σε περιοχές που δεν προσμένουν να αλλάξουν τα πράγματα άρδην από τον τουρισμό, η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη.

Σήμερα στη Μυτιλήνη μίλησα με ανθρώπους της αγοράς και διαπίστωσα και εδώ, όπως και παντού, την ίδια απόγνωση και την ίδια θλίψη σε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπάρξουν μέτρα γιατί θα οδηγηθούμε σε συνθήκες κοινωνικής έντασης, κοινωνικής κρίσης και κοινωνικής έκρηξης. Δεν μπορεί όταν η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει στα 2,5 ευρώ, όταν ο πληθωρισμός τρέχει με 11% και όταν το εισόδημα συρρικνώνεται, όταν η σύνταξη δεν επαρκεί για να βγει η τρίτη εβδομάδα του μήνα, να θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις.

Είναι αναγκαίο έστω και τώρα να δούμε την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Η κυβέρνηση λέει ότι το ποσό αυτό είναι γύρω στο 1,4 δισ. για ολόκληρο το χρόνο, αλλά έχουν περάσει ήδη έξι μήνες. Έστω τώρα, μέχρι τέλος του χρόνου με 700 εκατ. δεν θα βγει έξω ο Προϋπολογισμός. Πρέπει να πάρει ανάσα ο μέσος πολίτης που επιβαρύνεται δυσβάσταχτα, να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία.

Να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής και κατανάλωσης. Δεν θα μας βγάλει έξω από τον προϋπολογισμό περισσότερο από όσο μας βγάζουν οι σπατάλες, οι απευθείας αναθέσεις, οι κλειστοί διαγωνισμοί, οι αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων δίχως σχέδιο που ανακοινώνονται και χωρίς να είναι ενήμερο το ΚΥΣΕΑ.

Πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία. Πρέπει να στηρίξουμε τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, το κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της».

tsipras mitilini

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε αποσταγματοποιείο στην πόλη της Μυτιλήνης και συναντήθηκε με αποσταγματοποιούς παραγωγούς ούζου οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα του κλάδου τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικόλας Φαραντούρης: Νονός εγκληματικής οργάνωσης ο Μητσοτάκης – «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής κατηφόρας» απαντά η ΝΔ
«Η στάση του κ. Φαραντούρη είναι ο ορισμός της ακραίας τοξικότητας» τονίζει στη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλας Φαραντούρης
27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πρότασή μας για το KidsWallet υιοθετήθηκε από την ΜΕΤΑ και ξεκινά πιλοτικά σε 5 χώρες της ΕΕ
Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται διεξοδικά και στην Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Καταπολέμηση της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τη δίκαιη λύση του Κυπριακού την απαιτεί η διεθνής νομιμότητα
«Ο αγώνας για τη δικαίωση είναι κοινός. Και θα είναι νικηφόρος» τονίζει στο μήνυμα του για την 51η μαύρη επέτειο του Αττίλα ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη 16
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Μαρινάκης να είναι πιο μετρημένος γιατί εκπροσωπεί τη χρεοκοπία, την κρίση και την κυβέρνηση των σκανδάλων
«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και τη χρεοκοπία στις 21 Αυγούστου 2018»
ΣΥΡΙΖΑ 4
ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Αξιοποίηση Ακινήτων ΕΔ και Σύσταση αρμόδιου Ταμείου και Φορέα» – Τι αλλαγές φέρνει
Κατατέθηκε χθες Παρασκευή (18.07.2025) στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) που αφορά την αξιοποίηση Ακινήτων...
Στρατιώτης - ΓΕΣ