Ελλάδα

Πάτρα: Η ειδική εξέταση που αποκάλυψε ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα – Καταθέτουν οι γονείς της Πισπιρίγκου

Η υπόθεση θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη από την Πάτρα, που παρακολουθεί συγκλονισμένο το πανελλήνιο από τα τέλη του Ιανουαρίου, φτάνει στο τέλος της.  

Και αυτό, διότι το αργότερο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 οι κ.κ. Καρακούκης κα Καλόγριας, οι οποίοι έχουν ήδη παραλάβει τις αρνητικές τοξικολογικές εξετάσεις για τα δύο παιδιά από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, θα έχουν ολοκληρώσει το πόρισμα τους, το οποίο θα αποσταλεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και στην Εισαγγελία Αθηνών. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μπαμ”, κατά τη διάρκεια επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που απέδειξαν την ασφυξία. Με αυτήν την τεχνική βρέθηκε ένα θετικό, εργαστηριακό εύρημα, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι τόσο η Μαλένα που πέθανε στις 13 Απριλίου 2019, όσο και η Ίριδα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαρτίου 2021, δολοφονήθηκαν από τη μητέρα τους με ασφυξία. 

Οι κ.κ. Καρακούκης κα Καλόγριας οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης:
-των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχομέσω της ειδικής εξέτασης
-των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη
-της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της
-της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα
-του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων.

Η παλάμη και το πανάκι

Σε ό,τι αφορά τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι οι κακώσεις ήταν όλες πρόσφατες, προθανάτιες και προκλήθηκαν πέριξ του χρόνου του θανάτου. Ερευνητές επισημαίνουν ότι “τα τραυματικά αυτά ευρήματα στο πρόσωπο της Μαλένας αναπαριστούν την παλάμη της κυρίας Πισπιρίγκου κατά την εκτέλεση της εγκληματικής πράξης, όπου πίεσε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομών των αεροφόρων οδών (στόματος και μύτης) και την επακόλουθει ασφυξία, δηλαδή τον θάνατο εξαιρίας της στέρησης οξυγόνου. 

Σε ό,τι αφορά την Ίριδα, οι αρχές έχουν καταλήξει ότι προκλήθηκε ασφυξία μέσω της απόφραξης της μύτης και του στόματος με το πανάκι της. Οι κηλίδες που εντοπίστηκαν στο πανάκι οφείλονται στην πνευμονορραγία που προκληθηκε στο βρέφος.    

Καταθέτουν οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κλήση για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα έλαβαν οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το πρωί της Δευτέρας (20.06.2022) αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ στην Αθήνα για να καταθέσουν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών η μητέρα της, Ελένη Λεγάτου, αλλά και ο πατέρας της, Ανδρέας Πισπιρίγκος. 

Ανάμεσα στα άτομα που θα κληθούν να καταθέσουν αναμένεται να είναι και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι όταν πέθανε η Ίριδα. Αρχικά θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά δεν αποκλείεται στην πορεία – ανάλογα με αυτά που θα πει – να κληθεί να καταθέσει «ακόμα και ως ύποπτη».

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “μπαμ”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε ο άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μετς - Το «μυστήριο» με το καμινέτο
Το μυστήριο περιπλέκει ένα καμινέτο που βρέθηκε μέσα στο κόκκινο τζιπ και ερευνάται αν ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον μεσήλικα ιδιοκτήτη του οχήματος
Καμένο τζιπ στο Μετς 8