Ελλάδα

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ – Εγγραφές: Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις, ποιοί είναι δικαιούχοι

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Όσοι επιθυμούν να κάνουν αίτηση, μπορούν να το κάνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet.

Την επόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στις 23:59, λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Οι ιδιόκτητοι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολυτέκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ).

Στην Αττική λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tes-demosias-uperesias-apaskholeses-d-up 

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

Ποιοί είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι ο γονέας, οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες, κλπ) ωφελούμενων παιδιών, που:
– κατά τα έτη 2021-2022, συμπλήρωσαν συνολικά 25 ημέρες ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ ή/και ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή/και τακτικής επιδότησης ανεργίας ή/και επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας ή
– είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
– είναι δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς-ανεξαρτήτως απασχολούμενων ασφαλισμένων (τ. ΟΑΕΕ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΕΤΑΑ).

Αποτελέσματα και ενστάσεις

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθεί προσωρινός πίνακας επιλεγέντων βρεφών και νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις εντός τριών ημερών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-oaed.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρήτη: Νέα μαρτυρία για τον 33χρονο αγνοούμενο γιατρό – «Τον είδα δύο μέρες μετά την εξαφάνισή του σε εκκλησία» λέει ασθενής του
«Φορούσε ένα μπεζ παντελόνι και ένα μπλε από πάνω, πήρα το 100 τηλέφωνο - Η αδερφή μου, μου είπε ότι μπήκε μέσα στην εκκλησία, άναψε ένα κεράκι, προσκύνησε κι έφυγε» λέει πρώην ασθενής του 33χρονου γιατρού
Ο 33χρονος γιατρός που έχει εξαφανιστεί
Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κλείνοντας και τις παρακαμπτήριες οδούς - «Όχι σε διάλογο με την κυβέρνηση»
«Είναι αγώνας ζωής και για εμάς και για όλους τους Έλληνες» τονίζουν, παραμένοντας στο μπλόκα μέχρι τη Δευτέρα - Οι αγρότες επιμένουν ότι «ο διάλογος είναι προσχηματικός και η κυβέρνηση μας εμπαίζει»
Από τη σύσκεψη των αγροτών
85
Ο Τριαντόπουλος αρνήθηκε στη δίκη ότι έδωσε εντολή για παράνομη αλλοίωση του χώρου της τραγωδίας των Τεμπών
Έκλεισε ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας για το «μπάζωμα», με τον Χρήστο Τριαντόπουλο να είναι ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που έδωσε εξηγήσεις ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου
Στιγμιότυπο από την φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, τον Φεβρουάριο του 2023
Ο ρόλος του 30χρονου που παραδόθηκε για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και οι πωλήσεις ακινήτων έναντι 900.000 ευρώ
Ο 30χρονος ήταν γιος γνωστού επιχειρηματία, ήταν ο άνθρωπος με το τέταρτο πακιστανικό κινητό τηλέφωνο, ενώ ερευνάται το αν οι ηθικοί αυτουργοί φιλοξενήθηκαν σπίτι του μετά το έγκλημα
Ο 30χρονος πέμπτος συνεργός που παραδόθηκε
Στέφανος Παπαδόπουλος: Τα πρώτα βήματα στις πίστες της Θεσσαλονίκης, η κάθοδος στην Αθήνα και τα βίντεο με τον Γιώργο Μαζωνάκη
Δείτε φωτογραφίες από την συνεργασία τους στην πίστα - Ζητά δικαίωση ο νεαρός τραγουδιστής με τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποστηρίζει -μέσω των δικηγόρων του- πως υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο εκβίασης
Ο Στέφανος Παπαδόπουλος τραγουδά με τον Γιώργο Μαζωνάκη
5