Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας: Οι ανακοινώσεις της ΕνΔΕ η απόλυτη απάντηση για την υπόθεση Λιγνάδη

Οι ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είναι η απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Λιγνάδη, τονίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωση του.

Ο κ. Κούγιας επισημαίνει, επίσης, ότι ακόμα και να ασκηθεί έφεση για την υπόθεση Λιγνάδη από την Εισαγγελία Εφετών, αυτή δεν μπορεί να αφορά τη χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης στην έφεση.

Αναλυτικά, η νέα ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη έχει ως εξής:

«Η τεράστια νομική προσωπικότητα που εκπροσώπησε τους δύο δήθεν βιασθέντες, για τους οποίους ο Δημήτριος Λιγνάδης αθωώθηκε, αυτός που επί 18 μήνες καταρράκωσε το τεκμήριο αθωότητος του κου Λιγνάδη, αυτός που οδηγείται κατηγορούμενος για πλαστογραφία με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη σεβασμού στη δικαστική απόφαση και κυρίως στους Τακτικούς Δικαστές, σε συνέντευξη στην αγαπημένη του κα Ναταλί Χατζηαντωνίου, αυτή που κατά τον εντολέα μου, με έναν ερωτοχτυπημένο σκηνοθέτη, κατασκεύασαν όλη τη σκευωρία εις βάρος του κου Λιγνάδη, τόλμησε να αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, αποδεικνύοντας την άγνοιά του επί βασικών θεμάτων ποινικού δικαίου, ότι δήθεν εάν ασκήσει έφεση για το οιοδήποτε μέρος της δικαστικής αποφάσεως η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κα Γκανέ, αυτομάτως ο κ. Λιγνάδης θα επιστρέψει στη φυλακή.

Αυτές τις νομικές ανοησίες διέδιδαν επί 18 μήνες ο συγκεκριμένος και το συνεργείο των κατασκευαστών της σκευωρίας και δηλητηρίασαν την κοινή γνώμη, ώστε να φτάσουμε στο οξύμωρο σχήμα, οι τρεις κυρίες Ένορκοι να παραπλανηθούν και να καταδικάσουν τον κο Λιγνάδη με μια αμφιλεγόμενη απόφαση, ως προς το καταδικαστικό της σκέλος, το οποίο θα καταρρεύσει παμψηφεί στην κατ’ έφεση δίκη, όπως έχουν καταρρεύσει και άλλες αυτού του επιπέδου καταδικαστικές αποφάσεις, γι’ αυτό άλλωστε και το Δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε, μέχρι να εκδικασθεί η έφεση του κου Λιγνάδη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Αποφυλάκιση Λιγνάδη: Εκβιαστική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και υποκινούμενη επίθεση καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Δυστυχώς, το συνεργείο με τους «Μουτζαχεντίν» που διαθέτει στο χώρο της τέχνης, αγνοεί παντελώς τις δύο πολύ σκληρές ανακοινώσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που εκθειάζουν τις κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες των Τακτικών Δικαστών σε συνδυασμό με την απόλυτη ακεραιότητα και εντιμότητά τους, και με επικεφαλής δύο εφημερίδες, εκ των οποίων η μία είναι ιστορική της Αριστεράς, συνεχίζουν επιθέσεις τόσο εναντίον του κου Λιγνάδη όσο και εμού προσωπικά.

Αυτή η οργανωμένη πολιτισμική και πολιτιστική υποκουλτούρα, η οποία έχει ως πρωταγωνιστές τις ίδιες φανατισμένες «δημοσιογράφους» που παραπληροφόρησαν επί πέντε μήνες τον ελληνικό λαό για τον εξευτελισμό και τη γελοιοποίηση στο Δικαστήριο των δήθεν βιασθέντων (που θέλω να τονίσω ότι κανείς από αυτούς δεν ήταν παιδί, αφού όλοι ήταν μεγαλύτεροι των 18 ετών και ο ένας 42 ετών, ήταν ακραίοι ομοφυλόφιλοι που κάθε βράδυ σύχναζαν στα πιο ακραία γκέι μπαρ της Αθήνας, πριν οι δύο από αυτούς γνωρίσουν τον κο Λιγνάδη και οι οποίοι έκαναν αγώνα, για να τον γνωρίσουν), είναι ό,τι πιο επικίνδυνο έχει εμφανιστεί στον χώρο του θεάτρου και της τέχνης μετά τον εμφύλιο πόλεμο και τις θυσίες ζωής πραγματικών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων ηθοποιών και δημοσιογράφων που κατέστησαν τις γνώμες αυτού του κύκλου ανθρώπων σημαντικές για τη Δημοκρατία και την κοινωνία.

Οι δύο σκληρές απαντήσεις της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων που εκφράζουν το σύνολο των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων για την προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστικών αποφάσεων, είναι η απόλυτη απάντηση τόσο σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία και την κοινωνία ανθρώπους, όσο και σε συγκεκριμένους πολιτικούς, πχ αυτόν που στην Κρήτη ήταν μόνιμος μάρτυρας υπερασπίσεως στα Δικαστήρια, αλλά και σε αγράμματους σε επίπεδο ποινικού δικαίου και στυγνούς συκοφάντες δικηγόρους που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ουσιαστικά και νομικά απαλλακτική δικαστική απόφαση για τον κο Λιγνάδη.

Και για να τελειώνουμε, το άρθρο 497 παρ.8 ΚΠΔ, επειδή πρόκειται περί δικονομικής και όχι ουσιαστικής νομικής διάταξης, δεν επιδέχεται εφέσεως και ουδέποτε μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή ο κ. Λιγνάδης, ακόμη και αν ασκηθεί έφεση στην απόφαση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι μυστηριώδεις κλήσεις και τα μηνύματα των 22χρονων, η διαδρομή πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα και ο «τρίτος ύποπτος»
Μυστήριο παραμένει το με ποιον μιλούσε ο 22χρονος συνεργός συνεχώς στο τηλέφωνο ενώ και ο «εκτελεστής» πρέπει να απαντήσει γιατί στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας του 68χρονου κάλεσε δύο φορές τον εργοδότη του
Οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Ελληνικές πιέσεις για τις ιταλικές φρεγάτες Bergamini που θα αλλάξουν το Πολεμικό Ναυτικό – Αυτοψία και στη Virginio Fasan
Η φρεγάτα αναμένεται να καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου θα επιβιβαστεί το ελληνικό κλιμάκιο στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για εν πλω έλεγχο κρίσιμων συστημάτων και γενικής κατάστασης
Φρεγάτες Bergamini
«Ουδέποτε αναφέραμε ότι το ζώο κακοποιήθηκε σεξουαλικά» λέει ο φιλοζωικός σύλλογος Κρεστένων στην Ηλεία
«Το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο από εθελοντές του Συλλόγου, όπου ναρκώθηκε, του τοποθετήθηκε ορός και -σύμφωνα με την κτηνίατρο - έφερε τραύμα στην περιοχή του πρωκτού, στο οποίο έγιναν οκτώ ράμματα»
Το άτυχο τετράποδο που δέχτηκε τη φρικτή επίθεση στην Ηλεία
«Έχουμε σχέση αγάπης με τον σύντροφό μου» λέει η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε στο Κορωπί - Συγκλονίζει η εικόνα της μετά την κακοποίηση
«Οι ξυλοδαρμοί δεν είναι μία συνηθισμένη κατάσταση, δεν συμβαίνει συχνά αλλά συνήθως όταν τσακωνόμαστε, κλείνουμε τις πόρτες και δεν μιλάμε μεταξύ μας και αυτό είναι όλο» λέει η 40χρονη
Η 40χρονη Λιθουανή
35