Κόσμος

Γερμανία: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ παραμένει στο SPD παρά τη σχέση του με τη Ρωσία

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, θα παραμείνει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, μετά από απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας, καθώς «δεν κρίνεται ένοχος για παραβίαση του Κανονισμού του SPD, αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί καμία παράβαση»

«Όσο και αν θα ήταν πολιτικά επιθυμητή μια ξεκάθαρη αποστασιοποίηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της και μια απομάκρυνση από τα συμβούλια των (ρωσικών) εταιριών φυσικού αερίου, συνοπτικά, δεν μπορεί να διαπιστωθεί ή να αποδειχθεί παραβίαση του Κανονισμού του κόμματος», επισήμανε το αρμόδιο όργανο του SPD, στο οποίο είχαν προσφύγει τοπικές οργανώσεις του κόμματος ζητώντας τη διαγραφή του Γκέρχαρντ Σρέντερ, λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο πρώην καγκελάριος δεν προσήλθε στην ακρόαση που είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιουλίου και αντί για οποιαδήποτε μαρτυρία του αξιολογήθηκαν οι δηλώσεις του σε πρόσφατες συνεντεύξεις.

Η Επιτροπή Διαιτησίας κατέληξε ακόμη στο συμπέρασμα ότι ο πρώην καγκελάριος έλαβε αποστάσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενεθάρρυνε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις πράξεις του. Επιπλέον, οι προσωπικές φιλίες ανήκουν στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου του ατόμου, «ανεξαρτήτως του πόσο αδιανόητη ή δύσκολο να κατανοηθεί είναι αυτή η σχέση από σοσιαλδημοκρατική άποψη», σημειώνεται στην απόφαση.est de remettre le processus sur les rails.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ – Είχε συλληφθεί το 2023
Ο επικεφαλής των δικαστών στο Ιράν, Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Εζεΐ, ζήτησε να γίνονται με γοργές διαδικασίες οι δίκες των προσώπων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
Επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη του Ιράν
Το «θαύμα της θέσης 11A»: Δύο επιζώντες από αεροπορικά δυστυχήματα σε Ινδία και Ταϊλάνδη με διαφορά δεκαετιών και μια ανατριχιαστική σύμπτωση
Ο μοναδικός επιζών της μοιραίας πτήσης της Air India καθόταν στην ίδια ακριβώς θέση με έναν Ταϊλανδό επιζώντα το 1998 – Η θέση 11A έγινε θρύλος στο διαδίκτυο, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν
Ruangsak Loychusak