Πολιτική

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα συλλυπητήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τον θάνατο της

“Βαθιά λυπημένος” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

“Με θλίψη και σεβασμό η παγκόσμια κοινότητα αποχαιρετά την Βασίλισσα Ελισάβετ την Β΄, τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέτοιες απώλειες συνοδεύονται, συνήθως, από το συμπέρασμα ότι μαζί τους κλείνει μία ολόκληρη εποχή. Στην περίπτωση της Ελισάβετ, ωστόσο, κλείνουν πολλές εποχές”, αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και συνέχιζει: “Ποτέ άλλοτε αρχηγός κράτους δεν είδε επί των ημερών του να αλλάζουν τόσο πολύ και τόσο γρήγορα η χώρα του και ο κόσμος. Γιατί η Βασίλισσα ανήλθε στο θρόνο της με τη Βρετανική Αυτοκρατορία να απλώνεται ακόμη στα πέρατα της γης. Και φεύγει από τη ζωή με το Ηνωμένο Βασίλειο να εισέρχεται σε μια πρωτόγνωρη, πολύ διαφορετική φάση της πολυκύμαντης ιστορίας του.

Επί της βασιλείας της, το βρετανικό κράτος και η κοινωνία του γνώρισαν πολλούς κυματισμούς. Ενώ η ίδια συνεργάστηκε αρμονικά με 15 πρωθυπουργούς, μεταξύ των οποίων και με προσωπικότητες που άφησαν τεράστιο αποτύπωμα στη διεθνή σκηνή. Και πάντοτε πορεύτηκε με μετριοπάθεια και με σωφροσύνη. Πιστή στις μακραίωνες συνταγματικές ρίζες της χώρας της.

Σε καιρούς που ο πλανήτης μετρά όλο και λιγότερες μοναρχίες, η Ελισάβετ πέτυχε να δώσει νέα πνοή στον θεσμό, συνυφαίνοντας την παράδοση με την ανανέωση. Τον κατέστησε, έτσι, πιο προσιτό στον λαό, όπως πιστοποιούν οι αντιδράσεις των ίδιων των Βρετανών. Γιατί η Βασίλισσα υπηρέτησε αυτό που συμβόλιζε η θέση της: την ενότητα του λαού της. Και αυτή είναι η πιο πολύτιμη παρακαταθήκη της.

Συμμετέχουμε με σεβασμό στη θλίψη των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Και απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στη βασιλική οικογένεια”.

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στον βρετανικό λαό, εκφράζει για την απώλεια της Βασίλισσας Ελισάβετ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτησή της στο Twitter. “Η βασιλεία της Βασίλισσας Ελισάβετ σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τονίζει ότι υπήρξε πραγματικός πυλώνας της χώρας της και έχει ανταμειφθεί με αγάπη και σεβασμό. Θα λείψει”, αναφέρει στην ανάρτησή της.

 

Ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της μακροβιότερης βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ελισάβετ ΙΙ, εκφράζει σε ανάρτησή του μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως θα μείνει στην ιστορία για την αφοσίωση της στο καθήκον και στην προστασία της εικόνας της χώρας της οποίας ηγείτο για περισσότερο από επτά δεκαετίες.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια της, την κυβέρνηση και τον λαό ενός από τους ιστορικούς φίλους και συμμάχους της Ελλάδας» επισημαίνει και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ, γνωστού φίλου της Ελλάδας.

Σημειώνεται πως την ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών κοινοποίησε (retweet) στον λογαριασμό του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για πρόταση προανακριτικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Το ενδεχόμενο καταλογισμού ευθυνών και στον πρωθυπουργό και η διαφωνία Φάμελλου με Φαραντούρη
Στην Κουμουνδούρου, δεν φαίνεται να έχουν καταλήξει εάν θα  βάλουν στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ
Την επόμενη βδομάδα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτικής σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποιους θα περιλαμβάνει
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με την μέχρι σήμερα ανάγνωση της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ λένε ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να εμπλέκει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την όλη υπόθεση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Αναστάτωση από την «πρωτιά» του Βασίλη Φλωρίδη – αδερφού του υπουργού Δικαιοσύνης για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκάλεσε αμηχανία στη ΝΔ
Γιώργος Φλωρίδης 2